Főoldal > AKTUÁLIS > A csoki megóv az elbutulástól

A csoki megóv az elbutulástól

agycsokicsokoládémemória
0

Írta:

A flavanolokban gazdag kakaó segíthet a memóriaproblémákkal küzdő emberek agyi működésének javításában – állapították meg olasz kutatók.

Ugyanez az antioxidáns található meg a csokoládéban, a teában, a szőlőben, a vörösborban és az almában is – írja a Health Day.

Az említett ételek mind csökkentik a demencia kialakulásának kockázatát. Ezt pedig minél korábban jó elkezdeni – mondják a szakemberek. A megfelelő étkezés mellett fontos a kardiovaszkuláris rizikófaktorok ellenőrzése, a rendszeres mozgás és a súlykontroll.

Ebben az összefüggésben úgy tűnik, hogy a kakaó rendszeres fogyasztása – annak flavanaol-tartalma miatt – hatékonyan javítja a szív és az agy működését és védi meg azokat a különböző betegségektől.

A flavanolok ugyanis segítenek az agy megfelelő működésében, megvédik az agysejteket, javítják az agy anyagcseréjét és a vérkeringést.

Forrás: OrientPress Hírügynökség


További cikkeink a témában

bikini

Fürdőruha-kisokos: így legyél trendi a strandon!

Írta:
0

A megfelelő fürdőruha kiválasztása komoly kihívást jelent a nők körében, hiszen az sem mindegy, milyen strandtevékenységhez keressük a megfelelő darabot. Úszáshoz, strandjátékokhoz, napozáshoz keresel valami kényelmes, trendi és szexi darabot? A következő tippek segítenek megtalálni a tökéletes fürdőruhát!

Kövess Facebook-on!
X