Főoldal > AKTUÁLIS > Védd magad a kullancsoktól, ingyenes biztosítással! (X)

Védd magad a kullancsoktól, ingyenes biztosítással! (X)

kullancs elleni védőoltás
0

Írta:

Ugye te is alig vártad, hogy tavasz legyen? Előkerülnek a futócipők, a bringák és kezdődhet a szabadban edzés. Nincs is annál jobb, mint amikor aktív sportolással, együtt töltjük az időt a családdal, de azért figyeljünk arra, hogy, ne hívjunk „nemkívánatos társaságot”.

A nemkívánatos társaság alatt a kullancsokat értem, akik bizony szívesen csatlakoznak hozzánk mindenféle szabadidős tevékenységnél. Ők már köztünk élnek. Már nem csak az erdők és mezők a birodalmuk, hanem beköltöztek a városba is. Akik sokat tartózkodnak a szabadban, ezt már valószínű megtapasztalták, hiszen egy kis futás, fekve nyomás, hasizmozás a fűben, is végződhet kullancscsípés.

Elterjedt egy tévhit, hogy a kullancsok kizárólag a fákról „ugranak” az áldozatra, de sajnos ez nem így van. Ezek a vérszívók inkább a magas páratartalmú helyeket kedvelik, ahol sok a zöld aljnövényzet. Erdők, rétek, városi parkok, szép zöld intézmény udvarok is otthont adnak nekik. Így egy kutyasétáltatás, kerékpározás, futás vagy a gyerekek játéka az udvaron/ parkban is éppoly veszélyes lehet, de akár a bölcsőde, óvoda vagy iskolaudvar is veszélyforrássá vált.

Vegyük komolyan!

A kullancsok számos betegséget terjesztenek, de a legveszélyesebb a Lyme-kór, amely ellen egyelőre nincs védőoltás. Forduljunk orvoshoz, ha a csípés helyén kokárda alakú bőrpír jelentkezne. Korai szakaszban antibiotikummal sikeresen gyógyítható. Később, idegrendszeri panaszokat, izomfájdalmakat, ízületi fájdalmakat okoz, ami akár bénulásig is vezethet.

Az agyvelőben és az agyhártyában okozott gyulladás a másik nagyon veszélyen betegség, amit a kullancsok terjesztenek. A központi idegrendszer támadása lázzal, végtagfájdalommal jár, amelyek súlyosbodnak. Védőoltással védekezhetünk ellene. Mindkét betegség lehet halálos is, bár nem ez a leggyakoribb.

A kullancsok legfontosabb szerve, a Haller-szerv amely az első lábak első ízében található. Ez a szerv segíti őket a gazda test megtalálásában. Miután megtalálták, felkapaszkodnak rá, és keresnek egy eret, hogy megkezdjék a vérszívást. Akár napokig is képesek „észrevétlenül” élni a bőrünkön, mert a nyálmirigyük olyan biológiailag aktív anyagot termel, amely lassítja a testünk válaszreakcióját az irritációra.

Hogyan fertőz?

A táplálkozásával. Miközben szívja a vérünket, a felvett folyadékból vizet juttat vissza, és így a fertőzött kórokozók belekerülnek a vérkeringésünkbe.

Hogyan tudunk védekezni ellene?

A legjobb módszer itt is a megelőzés.

  • Elsősorban megfelelő ruházattal. A legjobb, ha zárt és szellős ruhát viselünk. Ha egy mód van rá, a szabadban a nadrágunkat tűrjük a zokniba. Ne feledjük, az aljnövényzetből támadnak, nem a fán állnak lesben. A nyitott lábbeliket kerüljük, de ha éppen szandálban vagy papucsban sétáltunk a parkban, utána alaposan nézzük meg, nem került-e rá kullancs.
  • A szabadon maradt területekre használjunk kullancsriasztó szereket. Figyeljünk a hatás idejére, és ha szükséges permetezzük be magunkat újra.
  • A B-vitamin folyamatos szedése, sajnos nem riasztja el a vérszívókat, így ebben a módszerben ne bízzunk.
  • Minden szabadban történt séta, kirándulás után nézzük át egymás testét. Különösen fordítsunk figyelmet a hajlatokra, és a hajas fejbőrre.
  • KÖSSÜNK INGYENES BIZTOSÍTÁST !
    A kullancsveszély biztosítás abban az esetben térít, ha bizonyíthatóan kullancs által okozott fertőzésben betegszünk meg. A biztosítási összeg segít fedezni a gyógyszerek költségét. Amint az ingyenes időszak lejár, a szolgáltatás egész egyszerűen megszűnik.
    A kullancsveszély biztosítás a családra is érvényes! A biztosítás a szerződőre és a vele egy háztartásban élőkre – felnőttekre és gyermekekre – egyaránt kiterjed.

Ha rendelkezünk a Genertel Ingyenes kullancsveszély biztosításával betegség esetén a maximálisan kifizethető biztosítási összeg Lyme kór, agyburok és/vagy agyvelőgyulladás esetén 20.000 Ft, halál esetén pedig 1.000.000 Ft.

A Genertel tudja mennyire fontos a család egészsége, ezért most egy izgalmas promóciós kampány keretében még több szülővel szeretné megismertetni, az ingyenes kullancsveszély biztosítást.

Bölcsis, ovis vagy éppen iskolás a gyermeked?
Regisztrálj az intézményekben kihelyezett regisztrációs lapon, és ismerd meg jobban ezt a biztosítást.

A szülők érdeklődése, vagyis a regisztráció pedig egy nagyobb értékű utalványt jelenthet a gyereked oktatási intézményének.

Egy bölcsőde, egy óvoda és egy iskola, és egy regisztráló is nyerni fog a Genertel akciójában, de a legfontosabb, hogy az egész család nyerhet egészséget, hiszen a biztosító segít a gyógyulásban!

Az ingyenes termékről további infókat itt találtok: https://www.genertel.hu/valaszthato-vedelem-kullancsveszely-biztositas


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X