Főoldal > AKTUÁLIS > Nem ciki az internetes társkeresés!

Nem ciki az internetes társkeresés!

internetonlinepárkeresésrandiszerelemtárskeresés
0

Írta:

Gondolkodsz rajta, hogy kipróbáld a párkeresés virtuális formáját? Jó döntés lehet, csak tarts be néhány szabályt.

Egyre népszerűbbek az online társkereső oldalak. Mégis sokan félnek attól, hogy kiderülhet, ők is feliratkoztak. Szégyellik, hogy nem személyes ismerkedés útján keresgélnek, és kisebbrendűségi érzésük támad. Holott teljesen elfogadható, hogy más lehetőség híján így keresed leendő párodat. A kudarcok elkerülése végett legyél körültekintő a regisztrálás és a keresgélés közben!

Válassz hozzád illő oldalt!

Ha első ránézésre nem tudod eldönteni, hogy a kiszemelt társkereső szolgáltatás neked való-e, regisztrálhatsz fénykép nélkül, mindössze néhány adattal. Így nagyobb betekintést nyersz, megállapíthatod, nem csak szexpartner-közvetítőről van-e szó, és a tagok többsége tényleg komolyan gondolja-e a társkeresést.

Érdemes a témával foglalkozó fórumokon is körülnézned, ahol a résztvevők ajánlása alapján választhatsz az oldalak közt.

Rövid, rokonszenves bemutatkozás

A két véglettől óvakodj, vagyis, hogy alig néhány szót írsz az adatlapodon a bemutatkozáshoz, vagy éppen ellenkezőleg, regénybe illően ecseteled a jó tulajdonságaidat és a partnereddel szembeni elvárásodat.

A szűkszavúság azt eredményezi, hogy nem fogod felkelteni a lehetséges jelöltek érdeklődését. A „majd mesélek a randin” típusú kijelentéseknek nincs sok értelme. Hiszen el sem jutsz az első találkozásig, ha semmit nem árulsz el magadról.

A bőséges szóáradat is visszájára fordul. Megijesztheted a jelentkezőket, azt hiszik, túlzottan rá fogsz telepedni a partneredre. Legjobb megoldás a néhány mondatos, kedves, nyitott bemutatkozás.

virtual relationships, online dating and social networking concept - woman sending kisses with computer monitor

Túl rövid vagy túl hosszú levelezés

Aki az első megkeresés után azonnal igent mond a randira, könnyen csalódhat. Néhány levélváltás szükséges ahhoz, hogy kiderüljön, hasonló-e a személyiségetek. Időt takarítasz meg, ha nem ugrasz az első ajánlatra.

Azonban hetekig-hónapokig nem érdemes levelezni. Ennek az a veszélye, hogy mindketten egy álomképet vetítetek magatok elé, és ha a partner mégsem ugyanolyan, mint a levelezés alapján gondolnátok, meg is szakad az ismerkedés.

Egy randi után még ne dönts!

Meglátod őt, és azonnal az fordul meg a fejedben, hogy eszed ágában sincs többet találkozni vele? Akkor se fuss el rögtön! Ha egészen biztos vagy benne, hogy nem az eseted az illető, az udvariasság akkor is megköveteli, hogy legalább félóra beszélgetést szánj rá.

Ha még ingadozol, vajon ő lesz-e az igazi, mindenképp adj esélyt egy következő találkának. Első alkalommal mindenki feszült, zavarban lehet, és nem az igazi arcát mutatja. Lehet, hogy egy humoros, kedves pasit/lányt szalasztasz el csak azért, mert első alkalommal kicsit feszélyezve érzi magát.

Ha azonban három-négy találka után sem villan fel egy picike szikra sem, nem érdemes tovább hitegetned sem őt, sem saját magad. Aki tisztában van a társkeresés menetével, nem fog megsértődni a „nem” válasz miatt. Te se ess magadba, ha elutasításban lesz részed. Ez egyikőtöket sem minősíti, egyszerűen arról van szó, hogy tovább kell haladnod, mert valaki, valahol már nagyon vár rád.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X