Főoldal > AKTUÁLIS > Meghalt II. Erzsébet királynő

Meghalt II. Erzsébet királynő

erzsébet királynőhalál
0

Írta:

Az egész világ gyászolja a királynőt.

A Buckingham-palota csütörtök este, nem sokkal nyolc óra előtt jelentette be a szomorú hírt: otthonában, békésen elhunyt II. Erzsébet királynő, aki nem kevesebb, mint 70 évig uralkodott az Egyesült Királyságban.

Halálának pillanatától elsőszülött fia, a 73 esztendős eddigi trónörökös, Károly az Egyesült Királyság uralkodója, aki III. Károly néven léphet a trónra – írja a 24.hu.

II. Erzsébet, az Egyesült Királyság történelmének leghosszabb ideig hatalmon lévő monarchája 1952. február 6. óta uralkodott.

A Buckingham-palota csütörtökön közölte, hogy a királynő orvosi felügyelet alatt áll, miután orvosai aggasztónak találták egészségi állapotát, amiről értesítették közvetlen hozzátartozóit, akik csütörtökön Balmoralba mentek.

II. Erzsébet volt a negyvenedik angol, illetve brit uralkodó azóta, hogy Hódító Vilmost 1066 karácsonyán a londoni Westminster apátságban Anglia királyává koronázták, de egyik elődjének sem adatott meg ilyen hosszú élet és ennyi idő a trónon.

A királynőtől a halála esetére kidolgozott protokoll alapján várhatóan tíz nap múlva vesznek végső búcsút egykori angliai rezidenciáján, a London nyugati határában fekvő Windsor kastélyban, ott, ahol néhai édesapja és férje, Fülöp edinburghi herceg is nyugszik.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X