Főoldal > sales > Gyermeke egészsége és erőnléte

Gyermeke egészsége és erőnléte

0

Írta:

Az egészségnevelő feladat abban áll, hogy késztesse a gyermeket életének egészséges irányítására, feszültségek feloldására. Az egészségnevelés fő területei : az élet és testi épség védelme, az egészség védelme, és fejlesztése, egészséggondozás, az egészséges táplálkozás – heti étrendre példát ITT találhat – biztosítása, elegendő mozgáslehetőség, rendszeres testedzés és játéklehetőség, a szocializáció – beilleszkedés segítése, a világ […]

IMG_5715.jpg ()Az egészségnevelő feladat abban áll, hogy késztesse a gyermeket életének egészséges irányítására, feszültségek feloldására. Az egészségnevelés fő területei : az élet és testi épség védelme, az egészség védelme, és fejlesztése, egészséggondozás, az egészséges táplálkozás – heti étrendre példát ITT találhat – biztosítása, elegendő mozgáslehetőség, rendszeres testedzés és játéklehetőség, a szocializáció – beilleszkedés segítése, a világ tevékeny megismerése, az értelmi és érzelmi fejlesztés megvalósítása.

GYERMEKORVOSI SZOLGÁLAT

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Szele Krisztina – aki az Egyesült Államokban szerzett gyermekgyógyász képesítést – szívesen áll rendelkezésükre az óvodában akár napi rendszerességgel orvosi kérdésekkel kapcsolatban ide kattintva további információhoz juthat.

Jamie Oliver – a sokak által már ismert Brit konyhaművész – nyíltan megszégyenítette a Brit Kormányt, amikor az általános és középiskolákban kínált egészségtelen ételekben vizsgálta a zsír és cukor mennyiséget.

2006-ban a kormány új irányvonalat szabott meg az iskolai étkeztetésekre vonatkozóan az egészséges táplálkozás jegyében minden iskoláskorú gyermekre kiterjedően.

Meglepő módon a bölcsődék és óvodák említésre se kerültek ilyen tekintetben.

Egy minap megjelent riport a “Nursery World” angol magazinban, egy részletes kutatás mutatja, hogy olyan ételek, mint például csokoládé, chips, édességek, cukrok, sütik, kekszek, hamburgerek és sült krumpli rendszeresen az étrend részét képezik az óvodákban és bölcsődékben.

Egy szülők valamint óvodai és bölcsődei alkalmazottak körében végzett felmérés során a résztvevők egyöntetűen aggodalmuknak adtak hangot a szabályozatlan étrenddel és étkeztetéssel kapcsolatban a kérdéses intézményekben.

Clever_Cats_September_061.jpg ()

A megkérdezettek 85%-a sokkal világosabb és hatékonyabb előírásokat szeretne.

“A riport egyértelműen azt világítja meg, hogy nem léteznek tiszta és egyértelmű szabályok az óvodai és bölcsődei étkeztetés tekintetében.”

Számos ország köztük Franciaország, Olaszország, Ausztria és Dánia már lépéseket kívánnak tenni bizonyos minimum követelmények felállítására annak érdekében, hogy szorgalmazzák a helyes étrend bevezetését a társadalom legfiatalabbjai számára.

Amennyiben további információt szeretne ezzel a különösen fontos témával kapcsolatban, készítettünk egy rövid angol nyelvű összefoglalót, amelyet ide kattintva letölthet PDF formátumban.

További információk!

 

lead.jpg ()


További cikkeink a témában

Oeko-Tex® textília – bőrbarát és biztonságos ruhaneműk az ALDI-nál!

Írta:
0

Gardróbunk új ékességének, vagy lakásunk legfrissebb textil díszítőelemének kiválasztása nem is olyan könnyű feladat: a szín, a minta illeszkedjen stílusunkhoz, egyéniségünkhöz, a forma emelje ki alakunk előnyös vonásait, vagy otthonunk szépségét. Emellett azonban arra is érdemes ügyelni, hogy a megvásárolt ruhanemű humánökológiailag ellenőrzött minőségű legyen, vagyis a gyártása során ne használjanak fel a környezetre és […]

Húsból érdemes a magyart keresni

Írta:
0

Egyre többen figyelnek vásárlásaik során arra, hogy magyar terméket vegyenek. Ezt sokszor nehéz megoldani, mert a jó minőség és az elfogadható ár nem mindig esik egybe a magyar eredettel. A sertéshúsnál könnyű helyzetben van a tudatos vásárló, hiszen a magyar hús az ország adottságainál fogva jobb, mint az importtermékek, és a magyar eredet is könnyen […]

Mamabarát karácsony (x)

Írta:
0

A kismamák ilyenkor is kíméljék magukat: kerüljék a zsúfoltságot, ügyeljenek a meleg öltözetre. Az egészséges menü, a teljes kiőrlésű gabonatermékek és citrusfélék, a vörös húsok és a tejtermékek fogyasztása, valamint a folyadékpótlás segít a túlevés okozta émelygés elkerülésében.   A Telki Kórház mamabarát szülészete az ünnepek alatt is 24 órás telefonos és személyes ügyeletet tart. […]

Trendi új üzletekkel készül az ünnepekre a WestEnd!

Írta:
0

A tökéletes ajándékot keresed? A WestEnd a legjobb választás az ünnepi bevásárlás közeledtével, hiszen legyen szó akár könyvről, ékszerről, ruhákról, kiegészítőkről, vagy elektronikai cikkekről– itt mindent egy helyen megtalálsz, és a bevásárlás végeztével még egy ebédre is jut időd, de lazíthatsz is a moziban, vagy akár a WestEnd Millennium tetőkertjén található 2.500 m2-es jégpályán. Mindemellett […]

Kövess Facebook-on!
X