Főoldal > sales > Ha nyaralásra, hosszú útra készül

Ha nyaralásra, hosszú útra készül

0

Írta:

Az utazási betegség tünetei sokfélék lehetnek: szédülés, rossz közérzet, émelygés, hányinger, hányás. Az utazási betegség nem való betegség, hanem egy kellemetlen jelenség, amely múló, befolyásolható, sőt meg is előzhető. Vannak, akik a hosszú autóutat, mások a busszal történő utazást nem bírják, de leggyakoribb a repülőgépen és a hajón történő utazáskor fellépő rosszullét. Oka a belső […]

Az utazási betegség tünetei sokfélék lehetnek: szédülés, rossz közérzet, émelygés, hányinger, hányás. Az utazási betegség nem való betegség, hanem egy kellemetlen jelenség, amely múló, befolyásolható, sőt meg is előzhető.

2--cikk---repulo.jpg ()

Vannak, akik a hosszú autóutat, mások a busszal történő utazást nem bírják, de leggyakoribb a repülőgépen és a hajón történő utazáskor fellépő rosszullét.
Oka a belső fülben található egyensúlyszerv izgalma, amit a járművek (autó, hajó, repülő, busz) imbolygó, rázó, szokatlan gyorsuló vagy lassú mozgása válhat ki az arra érzékeny felnőtteknél vagy gyermekeknél. Gyerekek körében gyakrabban lép fel ez a probléma, hiszen a belső fülünkben lévő egyensúlyszervünk még érzékenyebb. Kanyargós út, szokatlan rugózású jármű, repülés egyaránt kiválthatja a labirintus izgalmát, amint azonban „szilárd talajt” ér a lábunk, általában gyorsan rendbe jövünk.

Hintázik a gyomra? Akár földön, vízen, levegőben utazik, a Daedalon megnyugtatja.

A Daedalon® tabletta különböző eredetű hányinger és hányás megelőzésére és kezelésére szolgál. Alkalmazható bármely jármű kiváltotta utazási betegségben. Ha lehet, még az utazás előtt fél órával vegyünk be Daedalon®-t, amely így megelőzheti az utazási betegség kellemetlen tüneteit.

2--cikk---hajo.jpg ()

Kerüljük el a panaszokat!

Ha esetleg régebbi tapasztalatok alapján számítunk a betegségre, vagy egyszerűen szeretnénk megelőzni a kellemetlen tüneteket, célszerű, ha megszívlelünk pár jó tanácsot, amelyek megkönnyítik számunkra az utazást.

–    Autóban a vezető ülés mellé, buszon az első széksorba, vagy lehetőleg minél előrébb üljünk.
–    Menet közben ne olvassunk, és ne tegyünk semmi olyat, amihez közeli tárgyakra kell fókuszálni.

–    A hányingert bizonyos szagok súlyosbíthatják, biztosítunk friss levegőt magunk körül, hajón a menjünk fel a fedélzetre, kerüljük a büfét, és egyéb ételszagokat.

–    Autóban megkönnyebbülést jelent, ha leengedjük az ablakot, friss levegőt engedünk be.

–    Hajóút esetén a hajó közepén keressünk helyet, repülőn javasolt a szárnyakhoz közeli helyeket kérni, és az ülést hátradöntve, félig fekvő helyzetben tartani, mert így kevésbé visel meg az út. A fel-és leszállásnál hunyjuk le a szemünket és relaxáljunk.

–    Lehetőség szerint az út alatt ne együnk, és az út előtt pár órával már ne fogyasszunk nehéz ételeket, hiszen az utazás a gyomrot megviselheti, ezért is „kavarodik fel”. Alkoholt semmiképp se fogyasszunk; viszont a hideg víz nagyban enyhíti a panaszokat.

–    Gyerekkel lehetőleg éjjel induljon útnak, ugyanis alvás közben az egyensúlyozó rendszer nyugalomban van.
–    Ha az utazást követő 24 órán belül a panaszok nem múlnak el, akkor haladéktalanul forduljon orvoshoz!

2--cikk---auto.jpg () 

Önnek és családjának szép, élményekkel teli nyaralást és nyugodt, kellemes utat kívánunk!

További információk!

—————————————————————————————————————————————————–

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

 

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELőORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A Daedalon tabletta dimenhydrinat tartalmú vény nélkül kapható gyógyszer.

 

Richter Gedeon Nyrt.

——————————————————————————————————————————————————-


További cikkeink a témában

Oeko-Tex® textília – bőrbarát és biztonságos ruhaneműk az ALDI-nál!

Írta:
0

Gardróbunk új ékességének, vagy lakásunk legfrissebb textil díszítőelemének kiválasztása nem is olyan könnyű feladat: a szín, a minta illeszkedjen stílusunkhoz, egyéniségünkhöz, a forma emelje ki alakunk előnyös vonásait, vagy otthonunk szépségét. Emellett azonban arra is érdemes ügyelni, hogy a megvásárolt ruhanemű humánökológiailag ellenőrzött minőségű legyen, vagyis a gyártása során ne használjanak fel a környezetre és […]

Húsból érdemes a magyart keresni

Írta:
0

Egyre többen figyelnek vásárlásaik során arra, hogy magyar terméket vegyenek. Ezt sokszor nehéz megoldani, mert a jó minőség és az elfogadható ár nem mindig esik egybe a magyar eredettel. A sertéshúsnál könnyű helyzetben van a tudatos vásárló, hiszen a magyar hús az ország adottságainál fogva jobb, mint az importtermékek, és a magyar eredet is könnyen […]

Mamabarát karácsony (x)

Írta:
0

A kismamák ilyenkor is kíméljék magukat: kerüljék a zsúfoltságot, ügyeljenek a meleg öltözetre. Az egészséges menü, a teljes kiőrlésű gabonatermékek és citrusfélék, a vörös húsok és a tejtermékek fogyasztása, valamint a folyadékpótlás segít a túlevés okozta émelygés elkerülésében.   A Telki Kórház mamabarát szülészete az ünnepek alatt is 24 órás telefonos és személyes ügyeletet tart. […]

Trendi új üzletekkel készül az ünnepekre a WestEnd!

Írta:
0

A tökéletes ajándékot keresed? A WestEnd a legjobb választás az ünnepi bevásárlás közeledtével, hiszen legyen szó akár könyvről, ékszerről, ruhákról, kiegészítőkről, vagy elektronikai cikkekről– itt mindent egy helyen megtalálsz, és a bevásárlás végeztével még egy ebédre is jut időd, de lazíthatsz is a moziban, vagy akár a WestEnd Millennium tetőkertjén található 2.500 m2-es jégpályán. Mindemellett […]

Kövess Facebook-on!
X