Főoldal > sales > Öveket becsatolni, irány a tenger!

Öveket becsatolni, irány a tenger!

0

Írta:

Az utazási betegség nem valódi betegség. Vannak, akik egyébként is érzékenyek az utazásra, vagy akiknél már a gyermekkort végigkíséri a „földi tengeribetegség”, de vannak egészen különleges esetek is. Derítsük fel a probléma alapjait: mi történik utazás közben szervezetünkben? A mozgó járműben passzív utazóként vagyunk jelen, azaz bár mi magunk nem mozgunk, a jármű mozog, és […]

Az utazási betegség nem valódi betegség.

Vannak, akik egyébként is érzékenyek az utazásra, vagy akiknél már a gyermekkort végigkíséri a „földi tengeribetegség”, de vannak egészen különleges esetek is. Derítsük fel a probléma alapjait: mi történik utazás közben szervezetünkben?

A mozgó járműben passzív utazóként vagyunk jelen, azaz bár mi magunk nem mozgunk, a jármű mozog, és ezt szervezetünk nehezen dolgozza fel. A szemünk által befogadott ingerek (a látóhatár mozgása, az elsuhanó táj) és a jármű imbolygó mozgása a belsőfülben található egyensúlyszervet megzavarja, a szervezet pedig rosszulléttel reagál a kiegyensúlyozatlan állapotra. Hajó imbolygása, a repülőgép fel- és leszállása, a vidámpark körhintája, az autó vagy vonat ablakán felvillanó tárgyak egyaránt kiválhatják.

BUS.jpg ()

Hintázik a gyomra? Akár földön, vízen, levegőben utazik, a Daedalon megnyugtatja.

Ha volt már hasonló tapasztalata, ismerheti a kellemetlen tüneteket: a kezdeti rossz közérzet sápadtsággal, fejfájással társul, a beteg ásítozik, fáj a feje, rosszabb esetben émelygés, hányinger is elkaphatja. Ha az utazást követő 24 órán belül a panaszok nem múlnak el, akkor haladéktalanul forduljon orvoshoz!

A Daedalon® tabletta különböző eredetű hányinger és hányás megelőzésére és kezelésére szolgál. Alkalmazható bármely jármű kiváltotta utazási betegségben. Ha lehet, az utazás előtt fél órával vegyünk be Daedalon®-t, hogy megelőzhessük az utazási betegség kellemetlen tüneteit.

HAJO.jpg ()

Jobb a megelőzés

Ha a korábbi tapasztalatok alapján számítunk a betegségre, vagy egyszerűen szeretnénk megelőzni a rázós utat, célszerű, ha megszívlelünk pár jó tanácsot, amelyek megkönnyítik számunkra az utazást.

–    Autóban a vezető ülés mellé, buszon az első széksorba, vagy lehetőleg minél előrébb üljünk.
–    Menet közben ne olvassunk, és ne tegyünk semmi olyat, amihez közeli tárgyakra kell fókuszálni.

–    A hányingert bizonyos szagok súlyosbíthatják, biztosítunk friss levegőt magunk körül, hajón a menjünk fel a fedélzetre, kerüljük a büfét, és egyéb ételszagokat.

–    Autóban megkönnyebbülést jelent, ha leengedjük az ablakot, friss levegőt engedünk be.

–    Hajóút esetén a hajó közepén keressünk helyet, repülőn javasolt a szárnyakhoz közeli helyeket kérni, és az ülést hátradöntve, félig fekvő helyzetben tartani, mert így kevésbé visel meg az út. A fel-és leszállásnál hunyjuk le a szemünket és relaxáljunk.

–    Lehetőség szerint az út alatt ne együnk, és az út előtt pár órával már ne fogyasszunk nehéz ételeket, hiszen az utazás a gyomrot megviselheti, ezért is „kavarodik fel”. Alkoholt semmiképp se fogyasszunk; viszont a hideg víz nagyban enyhíti a panaszokat.

–    Gyerekkel lehetőleg éjjel induljon útnak, ugyanis alvás közben az egyensúlyozó rendszer nyugalomban van.

REPCSI.jpg ()

Önnek és családjának szép, élményekkel teli nyaralást és nyugodt, kellemes utat kívánunk!

További információk!

——————————————————————————————————————————————————–

A Daedalon tabletta dimenhydrinat tartalmú vény nélkül kapható gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

 

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELÔORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

Richter Gedeon Nyrt.

—————————————————————————————————————————————————–


További cikkeink a témában

Oeko-Tex® textília – bőrbarát és biztonságos ruhaneműk az ALDI-nál!

Írta:
0

Gardróbunk új ékességének, vagy lakásunk legfrissebb textil díszítőelemének kiválasztása nem is olyan könnyű feladat: a szín, a minta illeszkedjen stílusunkhoz, egyéniségünkhöz, a forma emelje ki alakunk előnyös vonásait, vagy otthonunk szépségét. Emellett azonban arra is érdemes ügyelni, hogy a megvásárolt ruhanemű humánökológiailag ellenőrzött minőségű legyen, vagyis a gyártása során ne használjanak fel a környezetre és […]

Húsból érdemes a magyart keresni

Írta:
0

Egyre többen figyelnek vásárlásaik során arra, hogy magyar terméket vegyenek. Ezt sokszor nehéz megoldani, mert a jó minőség és az elfogadható ár nem mindig esik egybe a magyar eredettel. A sertéshúsnál könnyű helyzetben van a tudatos vásárló, hiszen a magyar hús az ország adottságainál fogva jobb, mint az importtermékek, és a magyar eredet is könnyen […]

Mamabarát karácsony (x)

Írta:
0

A kismamák ilyenkor is kíméljék magukat: kerüljék a zsúfoltságot, ügyeljenek a meleg öltözetre. Az egészséges menü, a teljes kiőrlésű gabonatermékek és citrusfélék, a vörös húsok és a tejtermékek fogyasztása, valamint a folyadékpótlás segít a túlevés okozta émelygés elkerülésében.   A Telki Kórház mamabarát szülészete az ünnepek alatt is 24 órás telefonos és személyes ügyeletet tart. […]

Trendi új üzletekkel készül az ünnepekre a WestEnd!

Írta:
0

A tökéletes ajándékot keresed? A WestEnd a legjobb választás az ünnepi bevásárlás közeledtével, hiszen legyen szó akár könyvről, ékszerről, ruhákról, kiegészítőkről, vagy elektronikai cikkekről– itt mindent egy helyen megtalálsz, és a bevásárlás végeztével még egy ebédre is jut időd, de lazíthatsz is a moziban, vagy akár a WestEnd Millennium tetőkertjén található 2.500 m2-es jégpályán. Mindemellett […]

Kövess Facebook-on!
X