Főoldal > szex > Teljesítsd be vágyaidat!

Teljesítsd be vágyaidat!

érzelemszenvedélyszeretkezésszexvágy
0

Írta:

Ismerd meg a szexuális vágyak mögötti motivációkat! A közös emóciók, a jó kapcsolat és a kölcsönös szeretet a szexuális együttlétek nélkülözhetetlen elemei. A teljes szexuális kielégülést csak akkor találod meg, ha maximálisan odafigyelsz a szeretkezés érzelmi oldalára is. „Hogy épp mire vágysz, vagy mi a beteljesülten fantáziád, lehet pillanatnyi kívánság vagy időszakos döntés is, amikor […]

Ismerd meg a szexuális vágyak mögötti motivációkat!

A közös emóciók, a jó kapcsolat és a kölcsönös szeretet a szexuális együttlétek nélkülözhetetlen elemei. A teljes szexuális kielégülést csak akkor találod meg, ha maximálisan odafigyelsz a szeretkezés érzelmi oldalára is.

„Hogy épp mire vágysz, vagy mi a beteljesülten fantáziád, lehet pillanatnyi kívánság vagy időszakos döntés is, amikor kísérletek történnek a jobb, izgalmasabb élet vagy tartósabb kapcsolat kialakítása érdekében” – mondja szakértőnk, Dr. Tóth Emese orvos-szexológus.

Bármikor megtörténhet, hogy tartós vagy átmeneti zavar uralkodik lelkedben, ami egy egészséges személyiségnél is gyakran bekövetkezhet. Ilyenkor a szexuális élet, a párkapcsolat mozgalmasabb, ám bonyolultabb így sokkal több odafigyelést, törődést igényel mindkét fél részéről. Ha őszintén beszéltek az aktuális problémákról, az érzelmi vihar nem okozhat gondot a szexuális életetekben. Ezzel ellentétben a komolyabb pszichés zavarok bizarr szexuális viselkedést vagy kapkodó, átgondolatlan és logikátlan nemi életet eredményezhetnek, gyorsan váltakozó partnerekkel.

Ne legyél biztonsági játékos!

A magazinok címlapjáról csupa tökéletes testű, hibátlan szépségű nő mosolyog ránk, ami sokaknál frusztrációt, önértékelési zavarokat okoz, és gyakran a férfiak is úgy vélik, hogy e hamis nőideál a valódi mérce. A hozzájuk való hasonlítás értelmetlen. Fogadd el önmagad, árassz pozitív kisugárzást, és lásd magad szépnek! Élj egészségesen, formáld rendszeresen testedet, és igyekezz igényes, ápolt külsőt mutatni, amit természetesen otthon, párodnak is nyújtanod kell.

“Sajnos a férfiak és nők jellemző tulajdonsága, hogy stabil párkapcsolatban az idő előrehaladtával kevesebb figyelmet fordítanak önmagukra és egymásra. A kapcsolat elején jobban törődnek a másik igényeivel, jelzéseivel, ám később nem gondolnak bonyolult elérési utakra, csak a végeredményre, amit így is, úgy is megkapnak. Így könnyen kimaradnak olyan lépések, melyek miatt a szeretkezés már nem olyan jó, a felek pedig nem értik, miért múlik el a szenvedély” – vélekedik szakértőnk.

shutterstock_31065211.jpg ()Beszélj nyíltan érzelmeidről!

Ha vágyaidat erotikusan meséled el partnerednek, az fokozhatja az izgalmat és előnyt hozhat a párkapcsolatban, de csak abban az esetben, ha az adott vágy teljesíthető. Ha többes szexre, egy harmadik bevonására, vagy szado-mazo jelenetekre vágysz, ezek bevezetése óvatosságot igényel és megalapozott, kielégítő szexuális kultúrát, hogy kellő megértéssel, félreértés nélkül fogadhassa kedvesed extra igényeidet.

Vágyaid megéléséhez fontos, hogy őszintén kommunikálj: nevezd nevén a dolgokat, még akkor is, ha úgy érzed, partnered számára ezek szokatlannak, kényelmetlennek tűnhetnek.
Az eltérő szexuális motivációk nem jelentik egyértelműen, hogy pároddal szakítanod kell, ám ha úgy érzed, hogy vérmérsékleted, erotikus világod nem találkozik hosszú távon az övével, mással kell megvalósítanod elképzeléseidet.

Ápold a szenvedély tüzét!

A kihűlés törvényszerű, ha a felek nem tesznek ellene, illetve a szakítások leggyakoribb oka a tehetetlenség és a tudatlanság. Szakértőnk véleménye szerint a mai világban is időszakokra oszlik egy ember életében, hogy mikor vált könnyen – ha szükséges – és mikor hagy minden változatlanul, hiába megoldhatatlan az együttmaradás.

Az izgalmakat mindig életben kell tartani, az első randik varázsának megteremtésével, meghitt, romantikus programokkal, valamint mindkét félnek vonzónak kell maradnia a másik szemében. Kísérletezz saját testeddel, kényeztesd magad, hogy ráébredj, mi az, amivel a legteljesebb gyönyört megélheted! Ha nem vagy nagyon szégyellős, végezz önkielégítést a párod előtt, ne legyenek tabuk köztetek, majd kérd cserébe tőle ugyanezt!

Iktass a monoton hétköznapokba olyan estéket, amikor csak egymásra koncentráltok. Változtass apróságokat a külsődön, lepd meg párodat egy szexi fehérneművel, egy új ruhával, ami nem csak az ágyban eredményez változást, de önértékelésedre is pozitívan hat, ezáltal a másik szemében vonzóbb és kívánatosabb leszel.

Ha ezekre a dolgokra nem szentelsz kellő figyelmet, a hiányzó láncszemek a későbbiekben szexuális- és potenciazavarokat eredményezhetnek, így rohamosan csökken a szeretkezési kedv és a kreativitás, ami előbb-utóbb szakításhoz vezet.

Ne feledd: a biztonságérzés hamis, erre nem lehet kapcsolatot építeni! A szexualitás az izgalomról szól, nem a nyugalomról vagy a tétlenségről. Egy elhanyagolt külsejű, cél nélkül „lebegő” társ nem vonzó senki számára. Törődj hát magaddal, és fektess energiát a szexuális életetekbe! Meglátod, az eredmény nem marad el.

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: www.orgasmservice.com, www.orgasmclinic.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X