Figyelem, felnőtt tartalom!

Az ön által megtekinteni kívánt tartalom a kiskorúakra káros hatással lehet.
Használjon szűrőprogramot, ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férhessen hozzá kiskorú.

Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez lehet az oka, ha nem kívánod a szexet

Ez lehet az oka, ha nem kívánod a szexet

szeretkezésszexszexuális élet
0

Írta:

Megdöbbentő: 10-ből 1 nő ezért nem kívánja a szexet.

Megritkultak a szexuális együttléteid számai? Kívánod a párod, mégsem tudod rávenni magad a szexre? Többek között a következő egészségügyi probléma is állhat a háttérben.

Ha az utóbbi időben már semmilyen okkal sem tudod indokolni az alacsony libidódat és már egyáltalán nem is kívánod a szexet, lehet, hogy komolyabb ok áll a háttérben: a HSDD-nek rövidített aktivitás-hiányos szexuális betegség a stressz és a feszültség mellett ugyanis fájdalmas együttléteket, görcsösséget, valamint párkapcsolati problémákat is okozhat, ha nem vesszük időben észre.

A HSDD ugyanis egy olyan betegség, ami nem egyik pillanatról a másikra jelentkezik, hanem csak hosszú folyamat útján lesz visszafordíthatatlan. Az aktivitás-hiányos szexuális betegségben szenvedők ugyanis először észre sem veszik, hogy aszexuálisak – csak hetek, hónapok múlván tűnhet fel, hogy teljesen megszűnt a szexuális vágyuk úgy, hogy közben semmilyen fizikai tünetekkel nem tudják indokolni a libidójuk csökkenését.

Bár a HSDD ellen az egyetlen gyógyszer a női Viagrának is becézett Addyi (flibanserin), rendszeres szedésével (sok más mellékhatása mellett) az alkoholfogyasztásról is le kell mondanunk – a kutatások viszont igazolják, hogy aktív és rendszeres szexuális élettel, valamint természetes vágyserkentők használatával hatékonyan ki lehet küszöbölni ezt a betegséget.

Sőt, mi több: egy új orvosi vizsgálat szerint a következő faktorok kezelésével, valamint megszüntetésével még esélyt sem adunk HSDD kialakulásának!

Fogamzásgátló és antidepresszáns tabletták

Némely gyógyszer alaposan romba döntheti a szexuális életünket: különösen igaz ez a hormonális-, a fogamzásgátló-, valamint az antidepresszáns tablettákra. Amennyiben olyan gyógyszert szedsz, ami negatív hatással van a libidódra, azonnal konzultálj szakorvosoddal!

Menopauza

Egy bizonyos kor elérése után a nők 90%-nak csökken a libidója – ez akkor válhat égető problémává, ha a férfi partner még szexuálisan aktív. Ha nálad is felmerült ez a probléma, konzultálj a nőgyógyászoddal, aki hormonális tabletták, vitaminok és helyi vaginális krémek felírásával könnyen tud rajtad segíteni.

Traumatikus élmények

A negatív szexuális élmények is nagyban befolyásolják az együttlét fizikai minőségét és mennyiségét, ezért mindenképpen ajánlott egy szexuálpszichológussal vagy pszichiáterrel konzultálnod, ha traumatikus emlékek gyötörnek.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X