Főoldal > szex > Így dobd fel szexuális életed!

Így dobd fel szexuális életed!

párkapcsolatszexszexualitástanács
0

Írta:

1. Mozogj a jó szexért Ahhoz, hogy feldobjátok a szexuális életeteket, hagyd a szexi fehérneműket, vegyél helyettük tornacipőt! A kutatások szerint azok az emberek, akik rendszeresen végeznek izzasztó tevékenységet a hálószobán kívül is, szexuálisan kívánatosabbnak érzik magukat. Egy másik kutatás megállapította, hogy amikor a túlsúlyos férfiak és nők leadták a testsúlyuk 10 százalékát, ezt követően […]

1. Mozogj a jó szexért

Ahhoz, hogy feldobjátok a szexuális életeteket, hagyd a szexi fehérneműket, vegyél helyettük tornacipőt! A kutatások szerint azok az emberek, akik rendszeresen végeznek izzasztó tevékenységet a hálószobán kívül is, szexuálisan kívánatosabbnak érzik magukat. Egy másik kutatás megállapította, hogy amikor a túlsúlyos férfiak és nők leadták a testsúlyuk 10 százalékát, ezt követően jobban élvezték a szexet. Akik jól érzik magukat a bőrükben, az ágyban is sokkal magabiztosabbak – még egy érv, ami a rendszeres testmozgás mellett szól.

2. Tévézzetek kevesebbet

feldob2.jpg ()A legújabb kutatásokból kiderült, hogy azok a párok, akik úgy beszélgetnek, hogy a háttérben megy a televízió, 36 százalékkal kevesebbszer néznek a másikra, mint azok, akiknél közben nem megy a tv – így pedig a kommunikációjuk is kevésbé kielégítő. Ha csak a háttérben megy a televízió, akkor is elvonja a figyelmedet a másikról.  Éppen ezért csak addig kapcsold be, ameddig megnézed a kedvenc műsorodat, aztán rögtön kapcsold is ki. Azzal, ha nem tereli el semmi a figyelmeteket egymásról, intimebb környezetet teremthettek, így pedig a testi kontaktus is könnyebben kialakul.

3. Nevessetek együtt

A nevetés csökkenti a vérnyomást, a kalóriát is égeti, valamint erősíti a pároddal köztetek lévő köteléket. Egy új tanulmány szerint azok a párok, akik sokat nevetnek együtt, jóval elégedettebbek a kapcsolatukkal, mint azok, akik nem. A közös nevetések során rengeteg pozitív emlék raktározódik el bennetek, ez pedig nagyon jól jöhet a nehezebb időkben.

4. Kommunikáljatok jobban

Néhányan azt gondolják, hogy a hálószobában nem kell komolyabb beszélgetéseket folytatni, azonban ez az egyik legjobb hely a párok számára, hogy zavartalanul együtt legyenek, és megvitassák a problémáikat. Ha az alábbi, kommunikáció-fejlesztő tanácsokat megfogadod, azzal a szexuális életeteket is jelentősen javíthatod.

– Szakítsatok időt arra, hogy beszélgessetek az ágyban. Sok pár számára az éjszaka erre a legideálisabb napszak, míg mások inkább a reggel az ágyban elfogyasztott kávé melletti társalgást preferálják.  

– Biztosítsatok nyugodt környezetet: rakjátok a mobilokat a másik szobába, kapcsoljátok ki a vezetékes telefont, és a számítógép se menjen.

– Legyetek pozitívak! Sose kezdjétek a beszélgetést egy vádló kérdéssel. Tehát a „Miért nem megyünk el soha itthonról?” helyett mondd ezt: „Bárcsak több időt tölthetnénk együtt.”

– Ne jelöljétek ki a témát! Beszélgessetek mindenről, ami eszetekbe jut, és a szexuális kérdéseket se hanyagoljátok. Ki tudja, talán olyan dolgokra jöhettek így rá, ami elősegíti az együttlétek minőségi és mennyiségi javulását!

5. Ne foglalkozzatok az anyagiakkal

Ne hagyjátok, hogy a piszkos anyagiak miatt veszekedjetek! Sok pár nincsen azonos gazdasági szinten, és az ebből adódó frusztráció gyakran teljesen felőrli a kapcsolatot. Az is gyakran megesik, hogy az egyikőtök állandóan költekezik és lenullázza magát, míg a másik mindenen spórolna. A kulcs az akadályok leküzdéséhez a nyílt kommunikáció. Ha nem oldjátok fel a pénzből adódó konfliktusaitokat, az bizony az összebújások kárára is mehet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X