Főoldal > EGÉSZSÉG > A szex és a kávé lassítja az öregedést

A szex és a kávé lassítja az öregedést

DNSkávéöregedésszex
0

Írta:

Az új kutatások szerint élettanilag is nagyon jó hatással van ránk a szex és a kávé.

A Rákkutatók Nemzetközi Szövetsége (IARC) és az Imperial College London professzorai sikeresen bebizonyították, hogy a kávé egészséges, és a rémhírek ellenére igenis jót tesz a szervezetnek!

A 16 éven át tartó, több, mint  félmillió 35 év fölötti  ember bevonásával készült felmérés szerint azok, akik napi 3 csésze kávét isznak (legyen az espresso, latte vagy capuccino), tovább élnek, mint azok, akik egyáltalán nem fogyasztják a koffeines italt: egészen pontosan a koffeinfüggő férfiaknak 18%-kal, a nőknek pedig 8%-kal lett kisebb a halálozásra való hajlamuk. Ez úgy lehetséges, hogy a koffein erősíti az immunrendszert, valamint csökkenti a szív-és májproblémák kialakulását.

Ennek ellenére az is kiderült, hogy a rendszeres kávéfogyasztók többsége egészségtelen életet él, ugyanis hajlamosabbak több cigarettát, alkoholt és húst, valamint kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani – mégis tovább élnek.

72093135 - enjoying fresh coffee. top view of beautiful young woman holding cup while relaxing on couch at home

Egy másik kutatás a szex mennyiségének élettani hatását vizsgálta és szuper eredményeket közül. A felmérés szerint már heti egy szexuális együttlét lassítja az öregedést, csökkenti a halálozási rátát, valamint a javítja a konfliktuskezelési hajlamot, és a párok közötti összetartozást élményét.

Erre az eredményre egyébként úgy jöttek rá a tudósok, hogy azoknak a nőknek, akiknek rendszeres szexben volt része, nagyobb volt a telomer nevű DNS-száluk, ami a biológiai élet hosszúságáért felelős.

Az eredmények tekintetében mi csak arra tudunk biztatni, hogy ne vond meg magadtól az élvezeteket, mert az nem csak a lelki egészségedre, hanem a szervezetedre is jó hatással lesz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X