Főoldal > szex > 12 ok, hogy rendszeresen szexelj!

12 ok, hogy rendszeresen szexelj!

egészséghormonorgazmusoxitocinpárkapcsolatszerelemszex
0

Írta:

A szex rengeteg jótékony hatással bír: ezeket egy csokorba szedtük, hogy még jobban megjöjjön a kedved hozzá!

1. Fiatalít

Dr. Davis Weeks, a Royal Edingburg Kórház klinikai pszichológusa egy kísérlet során bebizonyította, hogy az 50 év fölötti – aktív szexuális élettel rendelkező – páciensei 5-7 évvel fittebb egészségügyi állapotban vannak, mint azok, akik nem gyakorolják a rendszeres ágytornát.

2. Hatékonyan véd a megfázás és a nátha ellen

Már heti egy vagy két együttlét is 30%-kal növeli az immunrendszer védekezőképességét és az immunglobulinok – különösen az IgA – szintjét: ez annyit tesz, hogy sokkal ritkábban fogod elkapni a náthás és a felfázás is elkerül majd.

3. Fokozza a termékenységet

Minél gyakoribb a szex, annál jobb lesz a férfiak spermája, valamint a női testben lévő hormonok állapota – legalábbis egy friss tanulmány szerint. Legalább heti kétszer szeretkezzetek, ha kisbabát szeretnétek a pároddal.

4. Megnöveli a várható élettartamodat

Egy ausztrál felmérés szerint azok, akik legalább heti háromszor szexelnek, 50%-kal kevesebb az esélyük van arra, hogy bármilyen egészségügyi ok miatt elhunyjanak.

5. Hatékonyan égeti a zsírt

Harminc percnyi együttléttel akár 100 kalóriát is le tudsz dolgozni, ami pont egy pohár vörösbornak felel meg. Ha pedig egy éven át, minden héten kétszer szexelsz, évente legalább 5000 kalóriát égetsz el!

6. Felpörget

Szex közben a szervezet természetes „fiatalító szteroidjának” is hívott DHEA hormon (Dehidroepiandroszteron-szulfát) jelentősen megnövekszik: az együttlét után például ötször magasabb arányban van jelen a vérben, mint normál állapotban.

7. Könnyebbé teszi a menstruációt

Bár a menzesz közbeni szex nem a legkellemesebb, a kutatások mégis azt bizonyítják, hogy képes enyhíteni az alhasi fájdalmakat, a méhösszehúzódásokat és magát a vérzést is. Ez minden bizonnyal a méhizom aktív „tornáztatásának” köszönhető, amivel maga a menstruáció is elviselhetőbb.

47640525 - young lovers during foreplay before morning sex

8. Kisimítja a ráncokat

A együttlét alatt megemelkedik az ösztrogén (a legfontosabb női hormon) szintje, ami simító és ragyogó hatással van a bőrre. Ez különösen a menopauzán átesetteknek jöhet jól, hiszen azok a nők, akik hetente szexelnek, kétszer akkora ösztrogénszinttel rendelkeznek, mint akik nem élnek szexuális kapcsolatot.

9. Vonzóbbá tesz

Külsőleg csak a bőr állapotát javítja a szex, a gyakori ágytorna viszont növeli a testben lévő ferromon tartalmát. Ez a hormon olyan tudatalatti illatot bocsát ki a női bőrből, amely párválasztásra sarkallja a férfiakat – az állatvilág például ennek a hormonnak a segítségével tud szaporodni.

10. Javítja a testképet

A texas-i egyetem professzorai bebizonyították, hogy a szex javítja a testképünket, ezáltal magabiztosabbak vagyunk saját magunk – és mások előtt is.

11. Elűzi a depressziót

Mint minden olyan tevékenység, ami megemeli a pulzust, a szex is szerotonin hormont termel, amely boldogsághormonként felvidít téged. Többek között ezért vagy olyan kiegyensúlyozott és boldog szeretkezés után.

12. Elálmosít

Az orgazmus előtti pillanatokban drasztikusan megemelkedik a testben lévő oxitocin szinte, ami nyugodttá és álmossá tesz téged. Az együttlét utáni elalvás tehát nem lustaság kérdése, hiszen bárkivel megeshet.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X