Főoldal > szex > Így oldd fel szexuális gátlásaid!

Így oldd fel szexuális gátlásaid!

egészséggátlásintimitásszerelemszexszexuális életszexualitástabu
0

Írta:

A szexualitás annak ellenére tabu téma, hogy egyre nyitottabbá válik a világ, az emberek lépten nyomon elérhetik kielégülésüket. A reklámokban számos vágykeltő termék szerepel, az óriásplakátokról vágyakozó pillantások tekintenek le.

A minőségi szexualitást azonban ezek csak hátráltatják. Mit gondoljon magáról az a 80 kilós nő, aki sosem nézett ki úgy bikiniben, mint a szupermodellek? Gátlásossá válik és csak sötétben képes szeretkezni, vagy még úgy sem.

A gátlásokat elsősorban az önbizalomhiány okozza: nem vagyok elég szép, nem kíván eléggé a partnerem, az ünnepek alatt felszedtem öt kilót, lóg a mellem stb. Végtelen számú félelem állhat hátterében, hogy elégedetlenek vagyunk magunkkal. A problémák hátterében azonban sokszor egy súlyos trauma áll, amit külső segítséggel lehet feldolgozni.

1. Családállítás

Egy szakember által vezetett foglalkozás során a családi energiamező láncolataként új nézőpontokat kaphatunk problémáink, kudarcaink, visszatérő nehézségeink kezelésében. Külső szemlélőként és belső szereplőként megfogalmazhatjuk a problémát, átélhetjük a szituációt, hogy aztán katarzist elérve vagy lecsendesülten le tudjuk tenni félelmeinket, sebzettségeinket. A régi beidegződések, negatív hiedelmek, traumák kezelésében hatásos módszer.

13175839 - young lovely couple lying in a bed, happy smile

2. Pszichológus

A trauma, mely gátolja az egészséges szexuális élet kialakulását túlnő az emberen. A tudatban őrzött – sok esetben lakattal lezárt – esemény vagy események hatására az ember visszahúzódóvá, gátlásossá, gyakran depresszióssá válik. A környezet értő figyelme is kell hozzá, hogy a probléma kezelése a megfelelő módon történjen meg, erre nyúlt lehetőséget a pszichológus.

3. Kriston Intim Torna

A felszabadult és szorongásmentes szexuális élet tanulható. A tornával növelhető a gátizom ereje, elsajátítható az altesti izmok tudatos, és gyors zárása, vagy éppen az ellazításának a képessége. A módszerek segítségével nők és férfiak egyaránt megtanulják tudatosan használni a gátizmaikat, és a nemi szerveiket, aminek  számos pozitív hatása lesz a szexuális életet túlmutatóan is.

A fő az, hogy merjünk szembenézni gátlásainkkal, és amennyiben nem boldogulunk velük, ne féljünk szakemberhez fordulni. Mindenki számára elérhető a kiegyensúlyozott szexuális élet, még ha nem is magazinok címlapjáról bújunk párunk mellé az ágyba.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X