Főoldal > szex > Ez történik a testeddel, ha nem élsz szexuális életet

Ez történik a testeddel, ha nem élsz szexuális életet

aktusegészségnemi életszerelemszerelmeskedésszex
0

Írta:

Az egészséges és boldog szexuális életnek rengeteg pozitív hatása van: szórakoztató, a rendszeres és jó szex növeli az immunrendszer hatékonyságát, csökkenti a stresszt, a vérnyomást és a szívinfarktus kockázatát.

Attól függően, hogy mennyi erőfeszítést hajtasz végre az aktus során, a szex akár egy edzéssel is felérhet. Az orgazmus pedig egy sor boldogságot okozó hormon termelését idézi elő, az oxitocin például garantáltan mosolyt csal az arcodra, és elősegíti a partnerhez való kötődést.

De nem mindenki számára opció a boldog és kielégítő szexuális élet megélése. Mindegy, hogy saját elhatározásból választottad a cölibátust vagy éppen nincsen megfelelő partner az életedben, a szexmentesség ugyanúgy hat rád. De mi is történik ilyenkor a testedben?

1. Fájni fog

Akár az első alkalommal, ha sokáig nem éltél nemi életet, az aktus kellemetlen lesz, fájni fog. A kezdeti érzékenységtől egészen az olyan erős fájdalomérzetig terjed a skála, amikor már fájdalomcsillapító után kell nyúlnod, mert az addig nem használt izmaid nagyon fájnak. Sajnos a kapcsolat is veszélyben foroghat, a szakítás kockázata elég nagy, mert a fizikai fájdalom mentális problémákat igézhet elő. Megoldást jelenthet a síkosító használata, hosszabb előjáték és a partnerrel való nyílt kommunikáció. Ne feledd, hogy egy igazán jó kapcsolat a bizalmon alapul, fontos, hogy a partnered tudjon a fájdalmaidról. Ha nagyon rossz, szólj neki, hogy álljatok le, hidd el, neki is az a jó, ha mind a ketten élvezni tudjátok a dolgot.

2. “Bezáródhatsz”

Amikor egy nő szűz és először lép nemi aktusba egy férfival, a legtöbb hüvelyi fájdalom szépen lassan elmúlik. Néhány esetben azonban a fájdalom olyan mértékű lehet, hogy a behatolás vagy egy tampon felhelyezése is rettenetes kínokat okoz. Ezt az állapotot nevezzük vaginizmusnak, mely előfordulásának különféle okai lehetnek, például nemi erőszak, nemi visszaélés vagy akár szimpla véletlen is. Ha ez bekövetkezik, azonnal kérj segítséget, keresd fel a nőgyógyászod, hogy rendes diagnózist tudjon adni és segítsen a tünetek enyhítésében.

23695642 - concept of no sex with chastity belt and young woman

3. Hol a vibrátorom?

Ha egy ideje felhagytál a nemi élettel, természetes, hogy eleinte a tested sóvárogni fog a szex után. Ha fájdalmaid voltak szex közben, áldásnak tűnhet, hogy nem kell nemi életet élned, de ebben az esetben is elveszíted a nemi aktus nyújtotta összes pozitív egészségi hatást. Azért, hogy ne kelljen lemondanod a pozitív hatásokról, a szakértők szerint sokat tehetsz magadért, ha rendszeresen maszturbálsz. Az orgazmus jó, mivel endorfin szabadul fel a testedben és még az ágyban is kifinomultabb leszel, ha megérkezik a szőke herceg.

4. Menopauza után?

A szex jelentéktelennek tűnhet, ha már átestél a menopauzán vagy egyszerűen nem szeretnél több gyereket, de nem ez a helyzet. Az ösztrogéntermelés hirtelen zuhanni kezd a menopauza után, de könnyen serkentheted, ha rendszeres szexuális életet élsz, mert a szeméremtestben sokkal több az ösztrogén-receptor, mint a test bármely másik pontján. A hüvelyi szivárgást is visszafoghatod, mert a rendszeres aktus miatt a hüvelyfal megerősödik.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X