Főoldal > szex > Ezért a szex a legjobb sport!

Ezért a szex a legjobb sport!

edzésegészségizommozgásorgazmussportszerelemszex
0

Írta:

Jobb, mint a konditerem! Nem is gondolnád, hogy hány száz izmot mozgat meg a lepedőgyűrés!

Ha a futás, a hegymászás, a kerékpározás vagy a súlyemelés nem a te asztalod, ne keseredj el! Bár a felsoroltak a világ legeredményesebb sportjai közé tartoznak, egy új kutatás kimutatta, hogy közel sem ezek mozgatják meg a legtöbb izmot. Hanem a szex!

A tanulmány szerint a szex az egyetlen olyan „sportág”, ami a testben található összes izmot – összesen 657 darabot – megmozgat – ha tehát sokáig nem gyűrted a lepedőt, könnyen izomlázad lehet az első pár alkalomtól!

A szakértők szerint ehhez azonban legalább 30 perc aktív szeretkezésre van szükség, de még jobb, ha 45 percig tart az együttlét! Az időfaktor tehát nagyon is sokat nyom a latban: egy gyors menet nem ér fel egy órás kardióval!

Mindezek mellett azonban más „sportot” is ajánlott keresned a szexelés mellett – hacsak nem űzöd órákon át, minden egyes nap! A montreali McGill Egyetem szerint egy alkalommal a nők kb. 70 kalóriától, a férfiak pedig 100-tól búcsúzhatnak el egy 25-30 perces szeretkezés után.

49750118 - couple sleeping in bed

Tudtad? A sírás 17 db, a gépelés és szövegírás 38, a break táncolás 133 izmot, a golfozás pedig 137 darab izmot mozgat meg. Ezekhez képest a szex a maga 657 darab átmozgatott izmával tényleg világelső!

A születéstől kezdve egészen a 30-as évekig növekedhetnek, erősödhetnek az izmok. Miután azonban elérkeztél a negyedik X-hez, minden lassabb lesz, a testmozgásra is jobban kell ügyelned, ahogyan a sérülésveszély is egyre csak fokozódik majd.

A számítógépes generáció és a mozgásszegény életmód még soha nem volt ennyire nagy hatással az emberekre: a tíz vezető halálozási okban a lustaság és a sport nélküli élet is benne van, átlagosan pedig 3-5% izmot veszítünk el minden tíz évben, amennyiben passzív “sportokat” (tévézés, olvasás, chatelés) űzünk, mindenféle fizikai testedzés nélkül!

A megelőzés? A rendszeres mozgás – amihez persze a szex is hozzátartozik –  valamint a kiegyensúlyozott életmód (sok fehérje, zöldség, gyümölcs és kevés hús fogyasztása).

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X