Főoldal > szex > Így hat a rendszeres szex az egészségedre

Így hat a rendszeres szex az egészségedre

egészségfájdalomimmunrendszerorgazmuspárkapcsolatromantikaszerelemszex
0

Írta:

A szex nem csak kellemes, de rendkívül hasznos időtöltés is. Kapcsolaterősítő hatása mellett rengeteg egészségre gyakorolt pozitív hatása miatt is érdemes minél gyakrabban összebújni a pároddal.

Immunerősítő

A rendszeres szex aktiválja az immunműködést segítő antitesteket a szervezetben. Aki heti két-három alkalommal áldoz a szerelem oltárán, egész biztosan sokkal kevesebbszer betegszik meg. Viszont túlzásba sem érdemes vinni, mert akkor a fenti megállapítás érvényét veszti. Itt is az arany középút az, amit érdemes követni.

Stresszoldó 

Állandóan ingerült, ideges és lobbanékony vagy? Amellett, hogy próbálsz megoldást találni a problémáidra, muszáj folyamatosan oldanod a felgyülemlett feszültséget. A sport mellett a szex is csodákra képes, ha egy stresszes nap után megnyugvásra vágysz. Sőt, megfigyelték, hogy aki aktív szexuális életet él, a feszült helyzeteket is sokkal jobban kezeli, mint az, aki kevésbé szerencsés e téren.

Boldoggá tesz

Aki rendszeresen szexel, nem csak jóval nyugodtabb, de sokkal boldogabb is lesz. A szex ugyanis boldogsághormont termel a szervezetben. Ez nem csak azért fontos, hogy a pár tagjai külön-külön is kiegyensúlyozottak legyenek, hanem a harmonikus párkapcsolat megtartása miatt is. Érdekesség, hogy a boldogsághormonok termelődése elmarad, ha valaki megcsalja a párját, vagy fizet a szexuális szolgáltatásokért.

38193906 - couple in love

Fitten tart

A szex kemény fizikai munka, és a legjobb, hogy mindezt közben szinte senki nem érzékeli, vagy ha mégis, egész biztosan nem foglalkozik vele. Pedig egy kiadós lepedőakrobatika több kalóriát éget el, mintha lenyomnál egy brutális edzést vagy egy szigetkört. A szex vigyáz az alakodra, erősíti a szívedet, szebbé teszi a bőrödet, vagyis a testedzés minden jótékony hatását kipipálhatod, ha rendszeresen űzöd ezt a kellemes tevékenységet.

Fájdalomcsillapító 

Fáj a fejed? Aszpirin helyett érdemes orgazmussal próbálkoznod fájdalomcsillapítás gyanánt. Az orgazmus ugyanis úgy képes enyhíteni még a krónikus fájdalmakat is, hogy megemeli a fájdalomküszöböt, így ami szex előtt még fájt, utána már kevésbé, vagy egyáltalán nem fog. Ne kifogás, hanem indok legyen ezentúl a fejfájás az összebújásra.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X