Főoldal > szex > Ez történik a testeddel, ha nem szexelsz

Ez történik a testeddel, ha nem szexelsz

merevedési zavarpárkapcsolatszerelemszerelmeskedésszex
0

Írta:

Szakítás, munka, utazás: nagyon sok oka lehet annak, hogy a nemi életed háttérbe szorul. Ahogy a hétköznapok telnek, egyre inkább perifériára kerül a kérdés, lefoglalod magad, amivel nincs is baj, viszont a teljes szexmentességnek van néhány kellemetlen tünete is.

1. Többet fogsz aggódni

A szex segít ellazulni, megnyugodni. Egy skót kutatás során összefüggést találtak a stresszes szituációk kezelése és a rendszeres szex között. Azok, akik 2 hetente legalább egyszer éltek nemi életet, sokkal sikeresebbek voltak nyilvános beszédek vagy egyéb stresszes szituációk alatt. Szex közben az agy ugyanis endorfint és oxitocint termel, melyek segítenek relaxálni, jól érezni magad a bőrödben.

2. A prosztatarák esélye megnő

A férfiak számára egy kiváló év a szex mellett, hogy kisebb eséllyel alakul ki prosztatarák. Egy amerikai kutatás során ugyanis azt vették észre, hogy a rendszeres szexuális életet élő férfiak esetében 20%-kal kisebb eséllyel alakult ki a betegség. Az oka az lehet, hogy a gyakori ejakulálás során a rákot okozó anyagok is távoznak a testből.

3. Több nátha és influenza

A szex csökkenti a bakteriális és vírusos fertőzések kockázatát, erősíti az immunrendszert. A kutatók ugyanis azt találták, hogy a heti 1 vagy 2 alkalommal szeretkező emberek szervezetében 30%-kal volt magasabb a szervezet egyik legfontosabb védővonala, az immunglobulin szint azokkal szemben, akik csak ritkán vagy egyáltalán nem éltek nemi életet.

4. A húgyúti fertőzések kockázata csökken

A húgyúti fertőzések 80%-a a közösülést követő 24 órában alakulnak ki. Szex közben ugyanis a baktériumok bekerülnek a hüvelybe, ahonnan a húgycsőbe zarándokolnak, majd fertőzést okoznak. A jó oldala tehát a szexmentes életnek, hogy a fájdalmas húgyúti fertőzések elkerülnek.

5. A kapcsolat nem jól indul

A szexmentes házasságnak nagy hagyományai vannak. Less Parrott pszichológus szerint azonban nehéz egy olyan házasságot életben tartani, amiből hiányzik a szex, mert a partnerek önbecsülése csökken, ez bűntudatot vált ki, az oxitocin nélkül pedig a kötődés mértéke is csökken idővel. Ez persze nem jelenti azt, hogy a szex nélküli házasság halálra van ítélve, csupán meg kell találni azt a módot, amely során mind a két partner érzi a törődést és kötődést.

6. A merevedési zavar kockázata nő

Érvényesül a „használd vagy elveszíted elv”, mert azok a férfiak, akik ritkán közösülnek, kétszer nagyobb eséllyel tapasztalnak bármilyen merevedési zavart a heti egyszer legalább szeretkező férfiaknál. Mivel a férfi nemi szerv egy izom, a gyakori szex segít megőrizni az “erejét”.

7. Lehangoltnak érzed magad

A nők gyakran érzik szex nélkül lehangolnak magukat, de ez alapvetően nem a szexmentesség következménye. Egy amerikai kutatás során megállapították, hogy azok a nők, akiknek a partnere óvszert viselt, ugyanannyi voltak lehangoltak, mint a nemi életet nem élő társaik. A kutatók szerint a spermában megtalálható néhány olyan vegyület, például melatonin, szerotonin és oxitocin, amely a hüvelyben felszívódva serkenti a kedélyállapotot. De tudd, hogy a védekezésmentes szexnek rengeteg veszélye van, például a nemi úton terjedő betegségek, vagy a nem kívánt terhesség!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X