Főoldal > MOZGÁS > Sportolni mész? Szexelj!

Sportolni mész? Szexelj!

edzésmozgásorgazmussportszex
0

Írta:

Ha egy sportolónak nincs kiegyensúlyozott szexuális élete, annak megmutatkoznak a pszichikai és fizikai hatásai, mutatta ki egy Cambridge Egyetemen végzett korábbi kutatás.

A levezetetlen energiák miatt összegyűl a feszültség, ami leginkább az erős koncentrációval járó sportoknál járhat jelentős hátránnyal a versenyzőre nézve.

A tudósok szerint azok a férfiak, akik képesek kilométereket futni, jobban vonzzák a nőket. Az imént említett kutatás kimutatta, hogy a hosszútávfutóknak amellett, hogy természetesen jobb az állóképességük, erősebb a nemi vágyuk, és a spermaszámuk is magasabb. Valószínűleg ez nem csak rájuk érvényes, hanem általában a jobb állóképességet eredményező sportágakra is. A Szexrandi.hu összegyűjtött néhány nem mindennapi esetet a sportolók és a szex kapcsolatáról, ami mindezeket alátámasztja.

Az olasz labdarúgó válogatott kapusa, Gianluigi Buffon nem volt szívbajos, amikor egy ízben az angolok elleni EB-negyeddöntőre készült. Ilyen esetben a mérkőzés előtt a kapusok videóelemzéseket néznek az ellenfél játékosairól, hogy büntetőrúgások esetén milyen irányba lövik a labdát. Buffon a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elismerte, hogy ő bizony inkább pornót nézett és nem videóelemzésekkel töltötte az időt. Neki lett igaza, a mérkőzés ugyanis büntetőrúgásokkal dőlt el, amik során Buffon sorsdöntő pillanatban hárított. Bejött tehát a pornó a világbajnok kapusnak, akinek felesége is elégedetten nyilatkozta korábban, hogy mennyire kiegyensúlyozott nemi életet élnek.

Minden idők legnagyobb golfozójáról, Tiger Woodsról néhány éve kiderült, hogy komoly szexfüggő, feleségét ugyanis egyszerre több szeretővel csalja. Woods miközben egyre gyakrabban és többet feküdt le partnereivel, sorra nyerte a legnívósabb versenyeket. A döntő pillanatokban soha nem remegett meg a keze, úgy tudott koncentrálni a pályán, mint soha senki.

Néhány napja szivárgott ki a történet, hogy 2012 decemberében egy spanyol labdarúgó edző csapatának, az akkor a kiesés elől menekülő Mallorca játékosainak egy különösen fontos mérkőzés előtt pornófilmet vetített, hogy ezzel is motiválja játékosait. A trükk azonban nem vált be, a mallorcaiak ugyanis kikaptak 1-0-ra, ráadásul az edzőt később el is bocsájtották állásából és a csapat végül kiesett a spanyol első osztályból. Lehet, hogy a film helyett jobban jártak volna egy szabadnappal, amit mindenki a párjával aktívan tölthetett volna el?

Antonio Cassano, a Real Madrid korábbi olasz válogatott játékosa a minap vallott fiatal kori szexfüggőségéről. Elmondása szerint a most 33 éves futballsztár húszas éveiben falta a nőket, mindennap szexelt, rendszeresen cserélte partnereit, élete a foci és a szex körül forgott. Mára lenyugodott, boldog házasságban él, de ha anno nem vezeti le a felesleges energiáit, könnyen lehet, hogy nem lett volna belőle évente több millió eurókat kereső világsztár, aki a Real Madrid mellett több olasz élcsapatban is megfordult.

A fent említettek mellett több sportággal kapcsolatban is felmerült ez a téma a közelmúlt során. Egy német urológus professzor véleménye szerint a verseny előtti szex mindenképpen javasolt, mivel növeli a koncentrálóképességet. Kimutathatóan pozitív hatású, ha a versenyzőnek orgazmusa van a viadalt megelőző percekben.

A másik oldalról megközelítve több orvosi kutatás kimutatta már, hogy a rendszeres sportolás a jó szexuális élet egyik titka, arról nem is beszélve, hogy a szexuális együttlét önmagában is annyi kalória elégetését biztosítja, mintha sportolna az illető.

Ha tehát éppen íjászversenyre, netán golfozni indulna, vagy holnap este focizni készül a kollégáival, feltétlenül jusson eszébe, mit javasol a tudomány ilyen esetekre. Ha profi sportoló, akkor még inkább…

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X