Főoldal > szex > 7 tipp, mit tegyél, ha gubanc van a szexben

7 tipp, mit tegyél, ha gubanc van a szexben

igényproblémaszexvágy
0

Írta:

1. Légy határozott! A szex egy elég bizonytalan fogalom. Mindenki mást ért alatta, és mást vár el. Fogalmazd meg magadban, hogy te mit is vársz egy jó együttléttől! Több intimitást, több orgazmust, nagyobb változatosságot, vagy egyszerűen csak több időt szeretnél tölteni a pasiddal kettesben? Ha ezekre tudsz válaszolni, máris jobban meg tudod fogalmazni az igényeidet […]

1. Légy határozott!

A szex egy elég bizonytalan fogalom. Mindenki mást ért alatta, és mást vár el. Fogalmazd meg magadban, hogy te mit is vársz egy jó együttléttől! Több intimitást, több orgazmust, nagyobb változatosságot, vagy egyszerűen csak több időt szeretnél tölteni a pasiddal kettesben? Ha ezekre tudsz válaszolni, máris jobban meg tudod fogalmazni az igényeidet a barátodnak.

2. Fő a kedvesség!

Ha úgy érzed, valamiben hiányt szenvedsz, például hosszabb előjátékot vagy több orális szexet szeretnél, ne támadd le a pasit, hogy az ütő is megálljon benne, hanem kedvesen, mégis egyértelműen add a tudtára az igényeidet. Senki sem gondolatolvasó, így a nyílt, mégsem sértő  beszédnek jóval több foganatja lesz, mintha az ágynak dőlve duzzognál, hogy megint nem azt kaptad, amit szerettél volna.

3. A változás nem rossz!

A kor előrehaladtával is változik a szexhez való viszonyunk. Huszonéves korunkban még a legyet is röptében,  harminc felé már – jó esetben – inkább a minőségre, mint a mennyiségre koncentrálunk. Így ne keseregj azon, hogy míg húszévesen naponta ötször estetek egymásnak az aktuális partnereddel, most pedig hetente „csak” háromszor. Ez nem azt jelenti, hogy kihűlt a kapcsolatotok, hanem az életkörülményeitek, így a szexhez való viszonyotok is megváltozott. Persze, ha a mai napig is ötször estek egymásnak, még nem kell az orvoshoz rohanni nimfománia miatt.

4. Légy nyitott az új dolgokra!

szextipp2.jpg ()Az embereknek általában van egy sémájuk, hogyan kell lezajlania egy szeretkezésnek. Egy kis romantika, beszélgetés, némi előjáték, szex, közös orgazmus (mint a filmekben) majd az utószó. Az életkörülmények viszont sokszor nem teszik lehetővé egy 90 perces szeretkezés lebonyolítását, mert vagy a melóhelyre kell rohanni, vagy éppen a szülők jönnek ebédre 15 percen belül. Ám, ha eddig sem bírjátok kordában tartani a vágyaitokat, egy ötperces, vad numera is tud olyan élvezetes lenni, mint egy átszeretkezett éjszaka. Ha az időhiány miatt mégsem jönne az orgazmus, ne bánkódj. A következő alkalommal bőven kárpótolva leszel.

5. Csináld magad!

Az orgazmus jó. Akár partnerrel, akár szólóban idézed elő. És, ha éppen a szinglik táborát szaporítod, vagy egyszerűen csak az egekbe szökött a libidód, ne legyen bűntudatot, bátran nyúlj magadhoz. Hidd el, a „csináld magad mozgalomnak” rajtad kívül még több millió híve van.

6. Keressetek fel szakembert!

Ha a pároddal mégsem jutnátok közös nevezőre szexuális téren, ne temessétek egyből a kapcsolatotokat, hanem keressetek fel egy szakembert. Ugyanis a nem megfelelő, vagy éppen szexmentes élet a kapcsolat többi részét is képes megmérgezni, több veszekedést generálhat, ráadásul az önbecsülésednek is ad egy nagy pofont, mert úgy érzed, nem vagy elég vonzó a partnered számára.

7. Ne versenyezz!

A szex is legalább olyan státuszszimbólum a társadalomban, mint a minél nagyobb ház vagy a márkás kocsi. Ha fel tudod mutatni, hogy ti egy héten húszszor is összegabalyodtok, a barátnőid biztos megpukkadnak az irigységtől, holott lehet, hogy abból a húsz alkalomból kb. kettő az, amit te is élveztél. Éppen ezért azért ne szexelj, hogy minél nagyobb számot tudj felmutatni. Vonjátok ki magatokat a társadalmi nyomás alól, és csakis akkor szeretkezzetek, mikor mindketten kívánjátok.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X