Főoldal > szex > Nemzetközi szexkörkép a gazdasági válság tükrében

Nemzetközi szexkörkép a gazdasági válság tükrében

gazdaságipárkapcsolatszexválság
0

Írta:

A szex ingyenes Pénzügyi problémáik nyomása alatt vajon több időt töltenek egymás karjában a párok, vagy összevesznek a pénzhiányon? A karrier hagyományosan a férfi szerep része, így befolyásolja a férfiúi viselkedést és önérvényesítést a kapcsolatban. A 35 és 64 év közötti heteroszexuális párok megkérdezésekor a férfiak 25 százaléka vallott úgy, hogy partnere érdeklődése csökkent a […]

A szex ingyenes

Pénzügyi problémáik nyomása alatt vajon több időt töltenek egymás karjában a párok, vagy összevesznek a pénzhiányon?

A karrier hagyományosan a férfi szerep része, így befolyásolja a férfiúi viselkedést és önérvényesítést a kapcsolatban. A 35 és 64 év közötti heteroszexuális párok megkérdezésekor a férfiak 25 százaléka vallott úgy, hogy partnere érdeklődése csökkent a szex iránt, míg a nők csupán 15 százaléka említette  ugyanezt.

Mi lehet a háttérben?

Szakértők szerint a válság okozta elbizonytalanodás és kétségbeesés erősíti az összetartozás, a közelség iránti vágyat, ám feltehetőleg rossz hatással van a szexuális teljesítményre.

A férfi szexualitás – a férfiak lelkülete és magas tesztoszteronszintjük miatt – kevésbé függ az élethelyzettől, a változó körülményektől. A nők vágyait inkább befolyásolják a körülmények és az aktuális érzelmi állapot.

szexkorkep2.jpg ()Megnyugtató gondolat, hogy a kutatások akár biztató, akár kiábrándító eredményeket mutatnak, minden párnak önálló hatalmában áll, hogy kapcsolatuk fejlődését, minőségét gazdasági helyzetüktől függetlenül befolyásolják és ápolják.

Forrás: http://news.bbc.co.uk


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X