Főoldal > szex > 5 dolog, ami tönkreteszi a szexuális életed

5 dolog, ami tönkreteszi a szexuális életed

hangulatlibidómegoldásszexvágygyilkos
0

Írta:

Ne hagyd, hogy ezek a dolgok elrontsák az élvezeteket!

1. Állandóan stresszelsz

A stressz az egyik leggyakoribb vágygyilkos ok. Elég egy túlhajszolt nap, vagy egy frusztrált főnök, és máris hazavágja a libidódat. Otthon pedig ahelyett, hogy a pároddal együtt örömet okoznátok egymásnak, továbbra is újra meg újra felidézed a kellemetlen helyzeteket, illetve azon töprengsz, holnap ismét nyakig el leszel havazva a melóval.

Megoldás:

Természetesen az lenne a legjobb, ha amint átléped a lakásod küszöbét, magad mögött hagynád a munkahelyi problémákat. Persze ez nem megy csettintésre, éppen ezért érdemes bevetni relaxációs praktikákat. Egy kiadós beszélgetés a pasiddal sokat tud segíteni, valamint lefekvés előtt egy forró fürdő. Ez nemcsak megnyugtat, de különféle aromák által még a szexhez is meghozza a kedved – különösen egy közös fürdés alkalmával, ami egyben már az előjáték is lehet.

2. Nem vagy elégedett a testeddel

A másik legnagyobb bökkenő nőknél. Hiába akarod odaadni magad álmaid férfijának, ha már előre azt vizionalizálod, hogy mit fog szólni az úszógumidhoz, a narancsbőrödhöz, a nagy fenekedhez, melyeket persze legalább háromszor akkorának látsz, mint amekkora valójában. Az egészet így már megette a fene. Mindezzel nemcsak a saját vágyadat fokozod le nullára, de szegény pasi sem tudja, hogy miért üldögélsz lehangolva öt számmal nagyobb melegítőben és sátor méretű pólóban. A hangulatod őrá is ráragad, így estére szex helyett maximum egy pizzázós DVD-zés marad.

Megoldás:

Bármily nehéz is elsőre, próbálj meg tested azon részeire fókuszálni, amelyekkel elégedett vagy, lehet az a melled, a vállad, az arcod. Egy idő után ez már rutinná fog válni, és nem a cellulitiszre vagy éppen egy anyajegyre fogsz koncentrálni. Továbbá, a férfi a tested meztelen látványától amúgy is be fog gerjedni, észre sem veszi azokat a pontokat, melyeken te folyamatosan problémázol. Igyekezz átvenni az ő szemléletét, és úgy látni a testedet, ahogy a pasid: szépnek.

3. Minden apróságon kiakadsz

Már megint a szoba közepén hagyta a zokniját, vagy nyitva hagyta a konyhaszekrényt? Sok minden állhat amögött, ha minden kis apróságon kiakadsz. Ilyenkor kérdezd meg magadtól, hogy csakugyan mérges vagy a pasidra! Ha a válasz igen, akkor érdemes azon elgondolkodni, mi vezethetett el odáig, hogy egy gyűrött ing miatt is felmegy benned a pumpa.

rosszszex2.jpg ()

Megoldás:

Érdemes ezt egymással is megbeszélni, hiszen az egymás iránti kölcsönös bizalom a kapcsolat és az egészséges szexuális élet egyik alapja. Márpedig az önemésztés szépen lassan mindkettőt képes kiiktatni. Ahhoz, hogy ismét egymásra találjatok az ágyban is, nem kell rögtön egymásnak esnetek, kezdjétek gyengéd ölelésekkel, masszázzsal. Ezekkel az érzéki érintésekkel ismét visszatérhettek a gyengédség és a bizalom mezsgyéjére.

4. Túl sokat ittál

Bizonyos mennyiségig az alkohol még jótékony hatással is lehet a libidódra, hiszen vérbőséget okoz, és jóval lazább leszel, mint „normál” állapotban. De itt meg is kell állni, hiszen ezt a határvonalat átlépve az egész az ellenkezőjébe csaphat át, és a fergeteges szex helyét átveszi a szédülés és a hányinger.

Megoldás:

Nagyon egyszerű. Igyál, de csak mértékkel. Éppen csak annyit, hogy érezd, már nem bírod türtőztetni magad, és most azonnal magadévá akarod tenni a lovagod.

5. Nincs semmi energiád

Nehéz is mit kezdeni olyan esetben, mikor az energiaszinted a padlót verdesi. Nem csoda, hogy más vágyad nincs is, mint, hogy a kispárnád ölelgesd, a szexet pedig a hátad közepére sem kívánod. De lásd be, ez hosszú távon nem vezet jóra! Ha a szokásos szexadagotok folyamatosan csökken, és már csak ünnepnapokon hagyod, hogy a pasid hozzádérjen, az előbb-utóbb a kapcsolatotok rovására mehet.

Megoldás:

Ne várd meg, míg vacsora után elmosogatsz, összepakolsz, megnézed a híradót és a kedvenc sorozatod. Ha erre van energiád, akkor a házimunkát tartogasd későbbre vagy másnapra, és most inkább egymásra „pazaroljátok” az erőt. Ráadásul az egészben lesz valami spontaneitás is, mely külön izgalmassá teszi az együttléteteket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X