Főoldal > szex > Szexelhetünk menstruáció alatt?

Szexelhetünk menstruáció alatt?

menstruációmenzeszszerelemszerelmeskedésszex
0

Írta:

Amit mindig tudni akartál, de sose mertél megkérdezni a menstruáció alatti szerelmeskedésről.

Puffadás, görcsök, aknék, farkasétvágy, hangulatingadozások, és még a végtelenségig sorolhatnánk, mennyi negatív hatása van a menstruációnak. Ilyenkor semmi másra nem vágyunk, mint egy ágyra, egy tábla csokira, illetve egy extra erős és természetesen azonnal ható fájdalomcsillapítóra. Bár ilyenkor a szex az egyik utolsó dolog, ami eszedbe jut, sokan nem is tudják, hogy ilyenkor tanácsos-e együtt lenni a partnerükkel. A párok többsége kínosan kerüli a szexet ezeken a napokon, pedig ennek nem kell szükségszerűen így lennie.

Javítja az orgazmust és enyhíti a menstruációs görcsöket

Menstruáció idején a nők könnyebben felizgulnak, köszönhetően az ösztrogén és a tesztoszteron szintnek. Emellett a vérzés egyfajta extra síkosítóként is funkcionál, így a nők mensi alatt sokkal jobban élvezik a szexet. Ráadásul többségük arról is beszámolt, hogy szex hatására enyhülnek a görcsök. Nem élvezetesebb fájdalomcsillapító, mint az hatalmas kapszula?

Ilyenkor is teherbe eshetsz

Attól, hogy épp menstruálsz, még ugyanúgy teherbe eshetsz, mint más napokon. A legtöbben mégis azt hisszük, ha vérzünk, nem kell védekezni. A spermiumok a női testben 5 napig életképesek, így ha az utolsó napok egyikén vagytok együtt, 4-5 nap múlva megfoganhatsz, ha korai peteérésed van.

A nemi úton terjedő betegségek kockázata nem nő

Bár menstruáció alatt a méhnyak kissé nyitott, nincs olyan tanulmány, amely megerősítette volna, hogy a nehéz napok alatt nő a nemi úton terjedő betegségek megszerzésének a kockázata. Természetesen mindez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs kockázat, ragaszkodjatok a megszokott védekezési rutinhoz ilyenkor is.

partnerské vztahy, Image: 219007495, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Jiří Schott - ČIF

A vérzés mennyisége könnyen csökkenthető

Ha mensi idején a vérzés erőssége tart csak távol a partneredtől, akkor tudd, hogy több módszer is van a vérzés mennyiségének csökkentésére. A legegyszerűbb, ha szex előtt felhelyezel egy tiszta tampont, amely felszívja a felgyülemlett vér mennyiségét. Azonban, ha közvetlenül az aktus előtt veszed ki a tampont, az hüvelyszárazsághoz és ezáltal fájdalmas szexhez vezethet. Ilyenkor érdemes síkosított óvszerrel védekezni, még akkor is, ha általában más módszert alkalmaztok.

Bár, teljesen egyértelműnek tűnik, mégis figyelj rá, hogy szex előtt feltétlenül vedd ki a tampont. Ha véletlenül benned marad, az könnyen fertőzéshez vezethet. Legsúlyosabb következménye a toxikus sokk-szindróma. A nőgyógyászok leginkább az intimtölcsért ajánlják, amely biztonságos módja a menstruáció alatti szexnek.

Ne tartson vissza az, hogy „nem tiszta”

A párok többsége a tisztátlanság miatt száműzi a szexet havonta erre a néhány napra. Ha figyelsz is rá, hogy ne legyen túl erős a vérzésed, természetesen nem tudod erre az időre teljesen leállítani. Tegyél a lepedőre egy törölközőt, hogy ne kelljen aggódnod az ágynemű tisztasága miatt, és kizárólag a partneredre és magadra tudj koncentrálni.

Ne félj beszélni róla a pároddal

Attól, hogy eddig tartózkodtál a szextől a menstruáció idején, nem azt jelenti, hogy a jövőben is ez az egyetlen opció. Néha a férfinak, néha a nőnek nem esik jól az együttlét a piros betűs napok alatt, de az esetek többségében csak azt gondolják, hogy a másik miatt marad el néhány napra a szex. Ahogy a többi felmerülő dolgot a párkapcsolatotokban, ezt is nyugodtan beszéljétek meg!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X