Főoldal > szex > A 3 leggyakoribb kérdés a szexről, amit mindig tudni akartál

A 3 leggyakoribb kérdés a szexről, amit mindig tudni akartál

orálisproblémaszex
0

Írta:

Ne legyen többé tabu: tudd meg a választ ezekre a kérdésekre!

1. „Közel 30 éves vagyok, és még soha nem szexeltem senkivel.”

Valószínűleg a kisebbséghez tartozol, ugyanis egy friss amerikai kutatás szerint 53-ból csupán egyetlen 30-34 év közötti nő szűz még. Semmi baj nincs azzal, ha várni akarsz, főleg, ha vallási okokból teszed, vagy nem akarsz addig nemi életet élni, ameddig nem találod meg a megfelelő személyt. Azonban ha szeretnél szexuális életet élni, de valahogy mégsem sikerül, az egy másik történet. Ha idegesít, hogy a korod ellenére még mindig szűz vagy , keress fel egy terapeutát, hogy megtudd vajon mi tart vissza. A szituáció ugyanis adódhat az intimitástól való félelemből, az alacsony önbecsülésből, vagy egy feldolgozatlan gyermekkori problémából. Ha sikerülne az okot magad mögött hagynod, azáltal több önbizalomra tennél szert, és élvezhetnéd a szexből származó érzelmi kapcsolatot és érzéki örömöket.

2. „Aktus közben fájdalmat érzek.”

Egy friss tanulmány kimutatta, hogy a nők több mint 60 százaléka érzett már fájdalmat közösülés közben. Ezért a legtöbb esetben a nedvesség hiánya okolható. A fogamzásgátló tabletták, az antihisztaminok és más gyógyszerek hozzájárulhatnak a hüvelyi szárazság kialakulásához, azonban gyakran nincs a háttérben orvosi ok, és a probléma előfordulhat bármilyen életkorban. A szex közben kialakuló súrlódás felhasználja a természetes nedvességet, így érdemes egy tubus síkosítót tartani az ágy közelében – a víz alapú a legjobb, mivel nem ragad, és kompatibilis a latexszel és a szilikonnal. Ha a fájdalom így sem csökken, esetleg vérzéssel is párosul, minél hamarabb keresd fel a nőgyógyászodat. A hüvelynyílás környékén jelentkező irritáció utalhat kismedencei, húgyhólyagi vagy húgyúti fertőzésre, ha pedig egy mély szúráshoz hasonló fájdalmat érzel, azt a petefészek-ciszta is okozhatja. Ezek mind azonnali gyógyszeres kezelést igényelnek.

3. „Nem szeretem az orális szexet.”

Két tipikusan előforduló oka van annak, ha a nők nem kívánják az orális szexet. A partnerük vagy nem elég képzett, vagy félnek attól, hogy rendben van-e az illatuk, illetve az ízük. Ha az első ok a hibás, akkor tereld a párod a helyes irányba és mondd neki, hogy “szeretem, amikor ezt csinálod”. A második esetben egyszerűen csak ügyelj arra, hogy minden aktus előtt vegyél egy zuhanyt, így alaptalanok lesznek a belső gátlásaid. Sok nő nem szereti viszonozni az orális szexet, mert megalázónak tartják, azonban sokan pont az ellenkezőjét érzik: egyfajta hatalomként élik meg, hogy gyönyörhöz juttathatják partnerüket. Ne feledd azonban, hogy a herpesz vagy a HPV az orális szex által is elkapható, így mindenképpen beszélj őszintén a nemi betegségekről aktus előtt a partnereddel.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X