Főoldal > szex > Vágyalku az ágyban: nálad hol a határ?

Vágyalku az ágyban: nálad hol a határ?

párkapcsolatszex
0

Írta:

Tettél már meg bizonyos dolgokat az ágyban csak a fiúd kedvéért? És nem bántad meg?

Vagy épp ellenkezőleg: nem voltál hajlandó valamire, amin a srác teljesen kiborult? Ezernyi konfliktus adódhat abból, ha egyikőtök bevállalósabb lenne az ágyban. Egy kapcsolatban időbe telik, mire megismered a partnered testét, kijelölöd a saját szexuális határaidat, és összhangba kerülsz a másikkal. A szex tulajdonképpen a legmeghatározóbb tényező abban, ami megkülönbözteti a szeretetet és a szerelmet. Ha ez a pillér hiányzik nálatok, mert az igényeitek mások, a kapcsolat nehezen vagy egyáltalán nem fog működni.

Érdemes megbeszélni, hogy milyen kompromisszumot tudtok kötni, de ennek azt kell jelentenie, hogy mind a két fél közelíti a másikhoz az igényeit. „Olyan dolgot sose vállalj be, ami nem tetszik – mondja Megyeri Zsuzsa Dóra párkapcsolati szakértő. – Egy jól működő kapcsolatban a férfi és nő viszonyában nincs alárendeltség, hanem felszabadult együttlétről és kötődésről van szó, amelyben a két fél egyenrangú. Nem jó, ha a szex kapcsán a nő csak egy vágyteljesítő eszköz a férfi kívánságaihoz, vagy ha a saját igényeit háttérbe szorítva engedelmeskednie kell. Ha van kedved hozzá, kísérletezz! De véletlenül se kényszerből!”

Erotikus kütyük?

Egyik este néhány erotikus eszközzel állított haza a barátod? Mielőtt bármibe is belemennél, vagy bármit helyből visszautasítanál, nézz utána, mire is való a gésagolyó, a péniszgyűrű, a szájpecek és a többiek! Talán elsőre félelmetesnek tűnhet kipróbálni őket, de nem tudhatod, hogy milyen érzés játszadozni velük, és mennyire tunningolják majd fel a szexuális együttléteiteket. Ha bízol a srácban, ez nem okozhat gondot: bármit is tesztek ezekkel az eszközökkel, azon nyomban abbahagyhatjátok, ha már nem tetszik, fáj, vagy csupán kényelmetlenül érzed magad. Légy bátor, hiszen bármikor leállhattok – persze tisztázzátok előre, hogy ez az alapszabály! Bár előfordulhat, hogy egy új szexkütyü kipróbálása nem sül el jól, és ez rosszul érint, de vésd jól az eszedbe, hogy ez is csak a tapasztalatszerzés része. Ha tanulsz belőle, legközelebb már tudod majd, mire vágysz, és könnyebben ki mered mondani a „nem”-et is!

Privát szexvideó?

A párod bedobta, hogy mi lenne, ha felvennétek, ahogy szexeltek? Ne hátrálj meg első hallásra! Kérd meg, hogy hagyjon időt átgondolnod. Játszd le magadban, miért tartasz tőle, és mi az, ami tetszene benne. Ha a félős sorban van több érv, nem biztos, hogy jó belemenned. Azért azt felvetheted neki, hogy most nem vállalnád be, de talán később igen. (Persze, csak ha tényleg így gondolod, mert hitegetni, miközben biztos vagy benne, hogy erre sosem leszel képes, nem éri meg, és csak újabb konfliktusokat szül.)

Hárman párban?

A gruppenszex kényes dolog, ezért erről tényleg őszintén kell beszélnetek. Ha nem szeretnéd bevállalni, mondd meg neki kerek perec, hogy mi a véleményed a dologról. Azért azt érdemes meghallgatnod, hogy kivel képzelte el: egy haverral (és ha igen, kivel) vagy egy totál ismeretlen lánnyal, mert ez sokat elárul a kapcsolatotokról is… Ha egy baráttal, az náluk azt jelenti, hogy nem vesz komolyan – hiszen bedob a közösbe. Ki tudja, máskor ezzel a fiúval már hányszor csinálták együtt, más lányokkal? Ha viszont az ellenkező oldal az igaz, akkor csak egy kis pluszizgalomra vágyik, és eszébe sem jut félig sem lemondani rólad.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X