Főoldal > EGÉSZSÉG > levelbe_csomagolt_frissesseg

levelbe_csomagolt_frissesseg

0

Írta: and

FrízsalátaA fodros levelű, erős aromájú saláta nagyon ízletes húsok mellé vagy pirítósra. Ha nedves konyharuhában tárolod, akár három napig is megőrzi frissességét. Radicchio A kerek, sötétvörös levelű, enyhén kesernyés saláta Észak-Olaszországban honos. A belső, élénk bordó leveleit lehet megenni. Hazájában sajtokhoz és rizottóhoz kínálják. Kövesd te is a példájukat! Római saláta A robusztus levelekhez erős […]

0000038_1.jpg ()

Frízsaláta
A fodros levelű, erős aromájú saláta nagyon ízletes húsok mellé vagy pirítósra. Ha nedves konyharuhában tárolod, akár három napig is megőrzi frissességét.

0000038_2.jpg ()

Radicchio

A kerek, sötétvörös levelű, enyhén kesernyés saláta Észak-Olaszországban honos. A belső, élénk bordó leveleit lehet megenni. Hazájában sajtokhoz és rizottóhoz kínálják. Kövesd te is a példájukat!

Római saláta

A robusztus levelekhez erős ízek párosulnak, egyedülállóknak is kiváló, mert kisebb adagban is beszerezhető. A népszerű Cézár-salátához ez a legmegfelelőbb!

0000038_3.jpg ()

Madársaláta

Régebben csak télen lehetett kapni, ma már egész évben megtalálhatod a piacon a galambbegysalátának is nevezett finomságot. Más típusú salátákhoz keverve és mártásokhoz is kiváló. Az élénkzöld levelekből válassz!

Fejessaláta

Általában zöld, de színes levélszélű is létezik. Legcélszerűbb frissen, nyersen fogyasztani, különböző öntetekkel meglocsolva. Készíthető belőle főzelék vagy leves is, de ilyenkor a hőkezelés miatt csökken a tápanyagtartalma.

0000038_4.jpg ()

Ruccola

Apróbb leveleit saláták, levesek és tészták ízesítéséhez javasoljuk. De salátamix alapjaként is megállja a helyét. Enyhén csípős íze miatt kis mennyiségben érdemes használni.

A Wellness Magazin júniusi számában további salátafajtákkal ismerkedhetsz meg, és azt is megtudhatod,  hogy melyikből hogyan készítheted a legfinomabb ételeket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X