Főoldal > EGÉSZSÉG > Wellness

Wellness

0

Írta:

  Tánc afrikai módra: Afrodance Lenne kedved kipróbálni egy igazán ellazító, buli hangulatú, izzasztó aerobikórát? Unod már az alakformáló órák monoton ismétléseit, és valami egészen különlegesre vágysz? Próbáld ki az afrodance-t! Ilyet még biztosan nem láttál az edzőtermekben: néhány fekete srác a sarokban, akik varázslatosan bűvölik az afrikai dobokat, egy fehér fiú a tükör előtt, […]

 

Tánc afrikai módra: Afrodance

Lenne kedved kipróbálni egy igazán ellazító, buli hangulatú, izzasztó aerobikórát? Unod már az alakformáló órák monoton ismétléseit, és valami egészen különlegesre vágysz? Próbáld ki az afrodance-t! Ilyet még biztosan nem láttál az edzőtermekben: néhány fekete srác a sarokban, akik varázslatosan bűvölik az afrikai dobokat, egy fehér fiú a tükör előtt, aki fergetegesen táncol, és egy csapat lány, akiket magával ragad az élőzene csodálatos ritmusa és az afrikai tánc mozdulatai.

0000040_1.jpg ()

A módszer megalkotója: Kiss Gábor aerobik presenter, személyi edző

– Honnan az ötlet? „Egy aerobikrendezvényen egy külföldi presenter óráján láttam hasonlót – meséli Gábor. – A fekete fiú fergeteges órát tartott a színpadon, a tradicionális afrikai tánc elemeit felhasználva. Úgy éreztem, jó lenne ezt a hangulatot és az élő afrikai zenét az itthoni edzőtermekbe is bevinni. Egy tánciskolában megismerkedtem a hagyományos nigériai tánc alapjaival, ezt a dance-aerobik legújabb technikáival ötvöztem, így jött létre egy olyan tréning, mely az aerobikkongresszusok színpadán és a fitnesztermekben is megállja a helyét.”

– A tréning: Táncos, zsírégető hatású. A koreográfia nem bonyolult, az aerobik alaplépéseiből épül fel, ám az afrikaiaktól ellesett csípőmozgások, fenékrázások, szökkenések komoly koncentrációt igényelnek, és kifejezetten intenzívvé teszik a tréninget. A mozdulatok keményen megdolgoztatják a has, a comb, a csípő és a hát izomzatát. Nagyon jól fejlesztik a gerincet stabilizáló, vagyis a helyes testtartásért felelős izmokat, segítik a testtudat fejlődését, valamint egyszerre igényelnek lazaságot és keménységet. Az ősi, pörgős ritmusok, az ösztönöket felszabadító mozgás segít abban, hogy a lélek ellazuljon tánc közben, és tökéletesen elfeledkezzünk a hétköznapi gondokról. Mire összeáll a koreográfia, az izzadt, mosolygó résztvevők úgy érezhetik magukat, mintha közös törzsi táncot lejtenének. Lehet, hogy az edző csípőmozgását látva először kicsit esetlennek érzik majd magukat a kezdők, ám az óra végére szinte kivétel nélkül mindenki ráérez a ritmusra.

Kinek ajánlott?

  • A táncos mozgásformák kedvelőinek.
    Azoknak, akiket lelkesítenek a forró ritmusok, az élő zene.
    Mindenkinek, aki fogyni szeretne.
  • Ülőmunkát végzőknek, mert hatékonyan átmozgatja és eddzi a törzsizmokat.
  • Az egyszerűbb, könnyen követhető koreográfiák híveinek.

Kipróbálható: A1 Material Wellness Központ (Budapest XIII., Róbert Károly körút 54-58., A1 Óbuda Wellness Központ (Budapest II., Árpád fejedelem útja 26-28.)


Akik további magyar edzésmódszerekről szeretnének olvasni, lapozzák fel a Wellness Magazin júniusi számát!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X