Főoldal > EGÉSZSÉG > Sima bőrt, de azonnal!

Sima bőrt, de azonnal!

0

Írta:

Megégetted a bőrödet gyantával?Tartsd az égett bőrfelületet 10-15 percig hideg víz alá, utána tegyél rá gézbe csavart jégkockát! Ha már megnyugodott a bőröd, kenj rá hámosító babakrémet! Tipp: Ha van időd, készíts gyantázás utáni bőrnyugtató kencét: keverj össze 10 csepp levendula, 10 csepp kamilla, 40 ml sárgabarack- és 20 ml búzacsíraolajat, alaposan rázd össze, és […]

Megégetted a bőrödet gyantával?
Tartsd az égett bőrfelületet 10-15 percig hideg víz alá, utána tegyél rá gézbe csavart jégkockát! Ha már megnyugodott a bőröd, kenj rá hámosító babakrémet!

Tipp: Ha van időd, készíts gyantázás utáni bőrnyugtató kencét: keverj össze 10 csepp levendula, 10 csepp kamilla, 40 ml sárgabarack- és 20 ml búzacsíraolajat, alaposan rázd össze, és vékonyan vidd rá a kezelt felületre.

Megvágtad magad borotvával?
Ha nagy a seb, fertőtlenítsd Betadin oldattal! Pici vágás esetén, vagy ha nincs kéznél gyógyszertári szer, arcszesz is megteszi. Utána az egész bőrfelületet kend be hámosító kenőccsel vagy gyulladáscsökkentő körömvirágkrémmel.

Tipp: Elkerülheted a fájdalmas balesetet, ha fürdés vagy zuhanyozás után, borotvahabbal felpuhított bőrön, a szőr növésirányával megegyezően húzod a borotvát. Ne használd más borotváját, és ne add kölcsön senkinek a tiédet!

Begyulladtak a szőrtüszők?
A zuhany alatt óvatosan masszírozd át a bőrt benedvesített luffaszivaccsal, így a betokozódott szőrszálak könnyebben ki tudnak bújni. Ne nyomkodd a gyulladt göböket, mert utána foltos maradhat a bőröd.

Tipp: Próbáld ki a nyugtató körömvirágfőzetet: negyed liter felforralt, majd langyosra hűtött vízhez adj 1-2 evőkanál körömvirág-kivonatot (gyógynövényboltban tudod beszerezni). Márts kötözőpólyát a főzetbe, majd helyezd a bőrre, és tartsd rajta 15-20 percig.

A gyantázás-szőrtelenítés során bekövetkezett apróbb balesetek kezeléséről további tippeket olvashatsz a Wellness magazin júliusi számában.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X