Főoldal > EGÉSZSÉG > sportos_vakacio

sportos_vakacio

0

Írta:

Rendszeresen mozogsz, és attól tartasz, hogy a tétlenül töltött vakáció meglátszik majd az alakodon? Netán a hirtelen felszabaduló szabadidőt szeretnéd hasznosan eltölteni? Míg a többiek pancsolnak vagy napoznak, néhány percet áldozz az alábbi hatékony alakformáló gyakorlatokra! Ha az ismétlésszámok sorozatokban vannak megadva, iktass be közéjük rövid szünetet! 1. Térdhúzás súllyal Helyezkedj támadóállásba, testsúlyod legyen az […]

Rendszeresen mozogsz, és attól tartasz, hogy a tétlenül töltött vakáció meglátszik majd az alakodon? Netán a hirtelen felszabaduló szabadidőt szeretnéd hasznosan eltölteni? Míg a többiek pancsolnak vagy napoznak, néhány percet áldozz az alábbi hatékony alakformáló gyakorlatokra!
Ha az ismétlésszámok sorozatokban vannak megadva, iktass be közéjük rövid szünetet!

1. Térdhúzás súllyal

Helyezkedj támadóállásba, testsúlyod legyen az elöl lévő lábadon, az ásványvizes palackokat vállszélességben emeld a fejed fölé, tenyered előre nézzen. Ezután húzd előre a térdedet szorosan a másik mellé, karodat ezzel egy időben hajlítsd be a tested mellett úgy, hogy a tenyerek felfelé nézzenek. Ezt követően emeld fel újra a karodat és told hátra a lábadat, a testsúlyod azonban végig maradjon elöl.
Mire hat? A combra, a popsira, a vállra és a karokra.
Ismétlések: Mindkét lábbal 4×8 (haladóknak 6×8)

2. Súlyáthelyezés labdával

Állj terpeszbe, a labdát emeld a mellkasod elé, és oldalról gyakorolj rá nyomást. Törzsed elfordításával – az adott oldali lábadra helyezve a testsúlyodat – told el a labdát minél távolabbra. Ezután térj vissza a kiindulóhelyzetbe. Az oldalakat váltva végezd a gyakorlatot!
Mire hat? Formálja a derekat és a combot, a kiindulóhelyzetben pedig a mellizmok erősödnek.
Ismétlések: Mindkét oldalra 20

3. Térdérintés

Emeld a labdát magastartásba, térdeidet hajlítsd be terpeszállásban. Húzd fel az egyik térdedet oldalirányba, és érintsd meg a labdával. A lábak váltogatásával végezd az ismétléseket!
Mire hat? A comb-, a fenék-, a váll- és a karizmokat egyaránt megdolgoztatja, sőt, még a derekat is formálja.
Ismétlések: Mindkét oldalra 6×8

4. Lábtolás alkartámaszban

Helyezkedj el alsó térdelőtámaszban, az ásványvizes palackot tedd a térdhajlatodba. Told a lábadat az ég felé – lábfejedet feszítsd vissza –, majd lassan engedd le. A hasadat húzd be közben, a hátaddal ne homoríts bele!
Mire hat? Nagyszerűen formálja a popsit.
Ismétlések: Mindkét lábbal 4×8 (haladóknak 6×8)

Ha további nyári alakformáló gyakorlatokkal szeretnél megismerkedni, vedd meg a Wellness magazin augusztusi számát, amihez most ajándék strandpapucs is jár az olvasóknak!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X