Főoldal > EGÉSZSÉG > szeresd_a_szived__10_tipp_hogy_formaba_kerulj

szeresd_a_szived__10_tipp_hogy_formaba_kerulj

0

Írta:

1. Kezdj nyújtózással! Minden reggel nyújtózz egy jólesőt, mielőtt felkelsz az ágyból, majd mozgasd át kicsit minden testrészedet, és megint nyújtózz nagyot, hogy felkészítsd a tested a nap fáradalmaira. 2. Séta nélkül ne teljen el nap! A séta reggeli frissítőként vagy esti nyugtató szertartásként is kiváló, legalább tíz percre menj ki a levegőre, lehetőleg a […]

1. Kezdj nyújtózással!

0002499_1.jpg ()

Minden reggel nyújtózz egy jólesőt, mielőtt felkelsz az ágyból, majd mozgasd át kicsit minden testrészedet, és megint nyújtózz nagyot, hogy felkészítsd a tested a nap fáradalmaira.

2. Séta nélkül ne teljen el nap!

A séta reggeli frissítőként vagy esti nyugtató szertartásként is kiváló, legalább tíz percre menj ki a levegőre, lehetőleg a zöldbe minden nap.

3. Állj fel az íróasztaltól!

A szomszéd szobában ülő kollégának ne telefonálj vagy emailezz, menj át hozzá, és beszéld meg vele. Jót tesz a sok üldögélés közben az a pici mozgás.

4. Válassz hozzád illő sportot!

Nem szeretsz futni? Kezdj el biciklizni, menj el egy aerobikórára vagy próbáld ki a jógát. Egy a fontos: kísérletezgess, egészen biztosan találsz olyan mozgásformát, amiben örömödet leled majd.

5. Mozogj, amikor csak lehet!

Takarítás közben perdülj táncra, a filmet megszakító reklámok alatt sétálj a lakásban, ebédidőben nyújtózkodj egy kicsit. Amikor úgy érzed, a tagjaid elgémberedtek, elzsibbadtak, mozgasd meg a tested, és máris jobban fogod magad érezni.

6. 100 lépcsőt naponta!

Felejtsd el a liftet, vagy legalább öt-hat emeletnyit lépcsőzz naponta. Nemcsak a kalória-felhasználásod emelkedik meg tőle, a vádlid és a popsid is remekül formálódik.

7. Elő a sporteszközökkel!

Mindenkinél lapul a szekrény aljában vagy a pincében, tárolóban valamilyen elfeledett sporteszköz: ugrókötél, gumiszalag, vagy súlyzó. A hétvégén vedd elő és tornázz vele egy kicsit, meglátod, milyen jól fog esni a mozgás.

8. Keress edzőtársat!

Elhatároztad, hogy rendszeresen mozogsz, de mindig elfogy a lendület? Fogj össze egy baráttal vagy családtaggal, ketten nagyobb eséllyel álltok ellen a puha kanapé vagy a cukrászda csábításának.

0002499_2.jpg ()

9. Eddz munkába menet!

Kevés az időd a mozgásra? Parkolj messzebb a munkahelyedtől az autóval vagy szállj le előbb a buszról, és sétálj. Csak tíz perccel kell előbb felkelned, és nem is hinnéd, milyen sokat teszel vele az egészségedért.

10. Játssz a gyerekekkel!

A saját lurkó, a rokon vagy a szomszéd kisgyerek egyaránt boldog lesz, ha labdázol, tollasozol vagy kergetőzöl vele egy kicsit. Nem csak mozgás fog jól esni, a kicsik vidám kacaja jókedvre derít majd.

0002499_3.jpg ()

 

További tippek: www.szeresdaszived.hu

 

 

 

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X