Főoldal > EGÉSZSÉG > legyen_ez_a_te_napod

legyen_ez_a_te_napod

0

Írta:

Természetes életműködésünkhöz a bioritmusunk ugyanúgy hozzátartozik, mint szívverésünk üteme vagy agyhullámaink visszatérő mintázata. Érzelmi életünk, szellemi teljesítőképességünk és fizikai erőnlétünk is ciklikusan változik. Ezek a ritmusok részei genetikai örökségünknek, és szorosan kapcsolódnak a Föld nagy ritmusaihoz, amelyeket a Nap és Hold mozgása befolyásol. Bioritmusunk érzelmi görbéje 28 napos, a fizikai 23 napos, a szellemi ciklusunk […]

Természetes életműködésünkhöz a bioritmusunk ugyanúgy hozzátartozik, mint szívverésünk üteme vagy agyhullámaink visszatérő mintázata. Érzelmi életünk, szellemi teljesítőképességünk és fizikai erőnlétünk is ciklikusan változik. Ezek a ritmusok részei genetikai örökségünknek, és szorosan kapcsolódnak a Föld nagy ritmusaihoz, amelyeket a Nap és Hold mozgása befolyásol.

0002751_1.jpg ()

Bioritmusunk érzelmi görbéje 28 napos, a fizikai 23 napos, a szellemi ciklusunk pedig 33 naponként ismétlődik. Egy-egy nap ezek szerint korántsem ugyanolyan mértékben alkalmas egy-egy speciális teendőnk ellátására. A nagy fizikai erőfeszítést kívánó feladatokat érdemes a fizikai görbe csúcspontjának idejére halasztani, az érzelmi csúcson a kreativitásunk és az érzelmi fogékonyságunk lesz rendkívüli, a szellemileg legaktívabb napokra pedig a koncentrációt és logikus gondolkodást igénylő teendőket tanácsos időzíteni. A kritikus napokon ellenben ne várjunk magunktól sokat az adott területen: számítsunk rá, hogy fizikai teljesítményünk, érzelmi terhelhetőségünk, és szellemi kapacitásunk ezekben az órákban nem lesz elvárásainknak megfelelő.

Mostantól a fontosabb találkozókat és a napi teendőidet a legmegfelelőbb időpontokra teheted. Természetesen fizikai csúcsokat dönthetsz meg, ha jó időben vagy jó helyen. Az előléptetetésed ügyében is csak akkor kezdj intézkedni, miután túl vagy az érzelmi mélyponton. Ha tisztában vagy azzal, hogy miként alakul a bioritmusod, a maximumot tudod kihozni a mindennapokból.

A www.bioritmusom.hu  oldalon található kalkulátor segítségével elkészítheted saját bioritmusodat, s így a lehető legtöbbet hozhatod ki magadból, mert jó időben lehetsz mindig jó helyen. Legyen ez a te napod!

0002751_2.jpg ()


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X