Főoldal > EGÉSZSÉG > Tiszta erőből nyár

Tiszta erőből nyár

0

Írta:

Ha össze kellene gyűjteni a nyáron elkövethető tévedéseket, első helyre a „majd nyaralás alatt lefogyok” ötletét tenném. A szabi előtti utolsó hét igazi túlélőtúra. Amellett, hogy dupla annyit dolgozol – mert ugye most egy hétig nem leszel –, megpróbálsz otthon is helytállni. Valami miatt a legtöbb nő csak úgy tud nyugodtan elutazni, ha a lakásban […]

Ha össze kellene gyűjteni a nyáron elkövethető tévedéseket, első helyre a „majd nyaralás alatt lefogyok” ötletét tenném.

A szabi előtti utolsó hét igazi túlélőtúra. Amellett, hogy dupla annyit dolgozol – mert ugye most egy hétig nem leszel –, megpróbálsz otthon is helytállni. Valami miatt a legtöbb nő csak úgy tud nyugodtan elutazni, ha a lakásban rendet tesz előtte. Ez megadja a ritmusát az utolsó napoknak: napközben a munkahely, este otthon a pakolás és akkor még nem szóltunk a „mindenképpen kell venni egy új ruhát a nyaralásra” kényszeréről, így az utolsó pillanatokban…

Szóval, ebben a túlfeszített időszakban gyorsabban eszünk, és picit többet is, de sebaj, hiszen, majd ott a vízparton úgysem fogunk. Indokaink: mert meleg van, mert bikiniben nem előnyös, és egyébként is elhatároztuk.

Ezt először útközben szegjük meg. Az út hosszú, a párunk majszolja a szendvicseit, na jó, mi is megkóstolunk egyet. Aztán jön a vízpart. Mutassatok valakit, aki ellent tud állni a palacsinták, fagyik, gyümölcsturmixok hadának – pláne úszás után. A legnagyobb veszély mégis az esti séta. A nyaralás-fíling úgy teljes, ha kiülünk egy teraszra. Ott pedig ugye enni is kell valami apróságot. Ehhez pedig rögtön inni is.

Egyetlen módon kerülhető el a nyaralás alatti fogyókúra-stressz: ha most nem törődsz a kalóriákkal, egyszerűen csak jól érzed magad. Indokaink: mert meleg van, mert bikiniben vagyunk, és mert elhatároztuk.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X