Főoldal > EGÉSZSÉG > Tedd izgalmassá a szexet!

Tedd izgalmassá a szexet!

0

Írta:

Számtalan tényező okozhatja a szexuális vágy csökkenését. Ha fogamzásgátlót szedsz, gyermeket vársz vagy szoptatsz, esetleg már átestél a menopauzán, könnyen előfordulhat, hogy nem esik jól a partnered közeledése. Ennél is gyakoribb azonban, amikor a régóta tartó párkapcsolatban unalmassá válnak a jól ismert, rutinszerű mozdulatok. Ne hagyd, hogy a megszokás tönkre tegye a kapcsolatodat! Rengeteg trükk […]

Számtalan tényező okozhatja a szexuális vágy csökkenését. Ha fogamzásgátlót szedsz, gyermeket vársz vagy szoptatsz, esetleg már átestél a menopauzán, könnyen előfordulhat, hogy nem esik jól a partnered közeledése. Ennél is gyakoribb azonban, amikor a régóta tartó párkapcsolatban unalmassá válnak a jól ismert, rutinszerű mozdulatok.

Ne hagyd, hogy a megszokás tönkre tegye a kapcsolatodat! Rengeteg trükk létezik, amelyekkel magad és párod érzékeit is felébresztheted – cikkünkben most öt ilyen módszert mutatunk be.

Próbáld ki a parfümjét!
A legtöbb párkapcsolatban a szexre csak a késői órákban jut idő – amikor a gyerekek már alszanak, és a vacsora romjai is eltűntek… A nőknek azonban sokkal hosszabb előjátékra van szükségük – éppen ezért már idejében ébreszd fel az érzékeidet! Számos kutatás bizonyítja, hogy a nőknél erős vágyat ébreszt a partnerük illata, ezért – bármilyen furcsán hangzik is – munkából hazafelé jövet cseppents egy keveset a füled mögé párod kedvenc parfümjéből! Ez kis trükk persze pótolhatja az igazi vágyat, de segíthet abban, hogy az együttlétig a megfelelő hangulatba kerülj.

Küldd el biciklizni!
A biciklizés, futás, úszás és a többi kardioedzés is fokozza a szexuális teljesítőképességet. Azoknak a férfiaknak, akik rendszeresen mozognak, javul a vérkeringésük és tágulnak az ereik – ez pedig a férfiasságukra is jó hatással lehet.
Vedd rá a párodat, hogy hétvégénként tekerjen egyet, sőt, a legjobb ha te is elkíséred!

0007004_1.jpg ()

Csak egy ölelés…
Sokan azt hiszik, hogy már akkor is vágyat kell érezniük, amikor közeledni kezdenek a partnerük felé. Egy pusziban, simogatásban még nem kell erotikát feltételeznünk, de már ezekben a gesztusokban is benne rejlik a szex lehetősége. Elég, ha játékos fehérnemű-bemutatót tartasz, vagy csak úgy „véletlenül” megérinted az érzékeny testrészeit, esetleg hagyod, hogy lábaid az ebédlőasztal alatt önálló életet éljenek. Mielőtt bármit is észrevennél, már sikerült is felkeltened a vágyat a partneredben és magadban is.  

A vágykeltő horrorfilmek
A legtöbb nő idegenkedik az erotikus filmektől – ha azonban szeretnéd az érzékeidet egy kis mozizással szeretnéd felébreszteni, nézzetek krimit vagy horrorfilmet! Szakértők szerint a félelemnek és a nemi vágynak ugyanott van a központja az agyban – a film által kiváltott izgalom tehát a szexuális hajlandóságot is fokozza.
Bár a filmezés is könnyen forró együttlétbe csaphat át, ha inkább szabadtéri kikapcsolódásra vágysz, próbáljátok ki a szellemvasutat, vagy vegyetek részt vadvízi túrán – a hatás valószínűleg itt sem marad el….

Flörtölj – de vadul!
Párkapcsolatban élve sokan úgy gondolják, nem lenne illendő másokra kacsingatni – pedig egy kis flört egészségesebbé teheti a szerelmi életedet! A flörtölés során ugyanis a nők szervezete egy oxitocin nevű hormont termel – ez okozza azt a jól ismert bizsergő érzést, amikor izgatottak vagyunk. Flörtölni persze a saját pároddal sem tilos – egy-egy pajzán vicc elmesélése alaposan megdobhatja az oxitocinszintedet, ezáltal pedig az ágyban is sokkal aktívabbá válsz.

Cikkünket a http://www.webmd.com  írása ihlette.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X