Főoldal > EGÉSZSÉG > Szextippek egy kicsit másképp

Szextippek egy kicsit másképp

0

Írta:

A szenvedélytől a szempillaszexig Az Óceániában élő melanézek európai szemmel nézve nem épp romantikusak: a szenvedély az ő felfogásuk szerint a belekben, a has és a kar bőrében születik. No és a szemekben. Ha ölelnek, azt rendkívül tüzesen teszik, nem sokra tartják a gyöngédséget. A lány heves érzelmeinek jele például, ha karmolja, rúgja a fiút. A csókolózásnak […]

A szenvedélytől a szempillaszexig

0008025_1.jpg ()

Az Óceániában élő melanézek európai szemmel nézve nem épp romantikusak: a szenvedély az ő felfogásuk szerint a belekben, a has és a kar bőrében születik. No és a szemekben. Ha ölelnek, azt rendkívül tüzesen teszik, nem sokra tartják a gyöngédséget. A lány heves érzelmeinek jele például, ha karmolja, rúgja a fiút. A csókolózásnak nem látják értelmét. Annál inkább kedvelik kifejezni szenvedélyüket a szempillák harapdálásával: a Trobriand-szigeteken például nem is találni olyan ifjút, akinek épek lennének eredetileg hosszú pillái.

Ölelés másképp

A „misszionárius pózt” nem kedvelik, mert  szerintük  így a nő a férfi súlyától megbénítva nem tud szabadon reagálni az ölelésre. Helyette szívesen fekszenek egymás mellé, majd ahogy a vágy fölizzik, a férfi szembe guggol vagy térdel kedvesével, és behajlított térdeinél fogva húzza őt magához. Bár a házasság előtti szabad szerelem megengedett, az olyan „hivalkodó” gesztusok, mint egy gyöngéd kézfogás, egymásba karolás nyilvánosan szigorúan tilosak.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X