Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 párkapcsolati buktató

5 párkapcsolati buktató

párkapcsolatproblémák
0

Írta:

Egy kapcsolat elején a pár tagjai még nem számolnak azokkal a konfliktusokkal, amelyek akár néhány hét együttélés után is jelentkezhetnek. Ne söpörjétek a szőnyeg alá a problémákat! Inkább próbáljatok meg közösen megoldást találni rájuk.  Lássuk most az összetűzések öt leggyakoribb okát, és a lehetséges megoldási módokat! 1. Hiányzik a bizalomHa kételkedsz a kedvesed hűségében, először […]

Egy kapcsolat elején a pár tagjai még nem számolnak azokkal a konfliktusokkal, amelyek akár néhány hét együttélés után is jelentkezhetnek. Ne söpörjétek a szőnyeg alá a problémákat! Inkább próbáljatok meg közösen megoldást találni rájuk.  Lássuk most az összetűzések öt leggyakoribb okát, és a lehetséges megoldási módokat!

 

1. Hiányzik a bizalom
Ha kételkedsz a kedvesed hűségében, először azt tisztázd magadban, hogy mi miatt vesztetted el a partneredbe vetett hitedet? Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni: azaz arra, hogy félrelépett. Lehet, hogy az érzéseid hátterében egészen más okok állnak – például az, hogy mostanában nem kapsz tőle elég odafigyelést és törődést.
Tipp:
Oszd meg a kétségeidet a partnereddel, de ne rendezz jelenetet! Ahhoz, hogy a bizalom újra a régi legyen köztetek, nemcsak a partnered viselkedése fontos, hanem az is, hogy te is tudjál hinni benne.

2. Ha unalmas a szex…

0009024_1.jpg ()

Bármilyen fájdalmas is kimondani, a megszokás valóban unalmassá teszi a szexet, és csökkenti a vágyat. Ha azt szeretnéd, hogy az éjszakáitok olyan szenvedélyesek és izgalmasak legyenek, mint a kapcsolat elején, akkor sok munkára és odafigyelésre lesz szükség.
Tipp:
Először egy meghitt beszélgetés is elég. A legfontosabb, hogy alaposan megismerjétek egymás igényeit. A beszélgetéshez gondoskodj meghitt légkörről: az intimitás a vágyat is feltüzelheti. Ha úgy érzed, hogy nem tudjátok megoldani a kettőtök problémáját, forduljatok szexuálpszichológus szakemberhez.

3. Elfogytak a szavak
Nagy baj van akkor, ha a köztetek lévő kommunikáció csak a mindennapi teendők egyeztetésére korlátozódik. Természetes, hogy a vágyaidat és a terveidet szeretnéd megbeszélni a partnereddel – ha pedig már erre sem tudtok időt szakítani, az akár a kapcsolat végét is jelezheti!
Tipp:
Szánjatok legalább napi tíz percet a háztartáson, munkán és gyereknevelésen kívül más közös dolgoknak a megbeszélésére is. Válassz egy alkalmas időpontot, például egy nyugalmas fél órát vacsora után. Az érzelmeidet váratlanul is a partnered tudtára adhatod: hagyj számára egy kedves üzenetet a hűtőn, vagy hívd fel telefonon egy olyan időpontban, amikor nem is számít rá – csak a beszélgetés kedvéért!

4. A piszkos anyagiak
A pénz minden kapcsolatban komoly konfliktusok forrása lehet. Sokszor vált ki negatív érzéseket, ha a pár egyik tagja többet keres a másiknál, vagy ha nem egyeznek a nézeteitek a költekezéssel és a spórolással kapcsolatban.
Tipp:
A  pénzügyeiteket kezeljétek tudatosan – legalább háromhavonta üljetek le, és beszéljétek meg, milyen nagyobb kiadások várhatók, és hogy mennyit szeretnétek pontosan megtakarítani a következő időszakban! Az természetes, ha ezekben a döntésekben nem teljesen egyforma a szerepetek, de figyeljetek arra, hogy egyikőtök se váljon egyeduralkodóvá pénzzel kapcsolatos kérdésekben!

5. Ki végzi a házimunkát?
A házimunka egyenlőtlen elosztása ugyancsak kellemetlen viták forrása. Eleinte bármit megteszel, hogy a kedvesed kedvében járj – ám ha az otthoni munka oroszlánrésze rendszeresen rád marad, előbb-utóbb agyonhajszolt és egyre türelmetlenebb leszel. Ez pedig még tovább fogja mérgezi a kapcsolatotokat.
Tipp:
Nem feltétlenül az a legjobb megoldás, ha a partnered minden ház körüli teendőből egyformán veszi ki a részét. Ám hozd a tudomására, hogy a harmonikus együttéléshez mindkettőtök munkájára szükség van – és nemcsak a háztartáson kívül, hanem otthon is!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X