Főoldal > EGÉSZSÉG > Így válassz napszemüveget!

Így válassz napszemüveget!

0

Írta:

Napszemüveget főként szaküzletben érdemes vásárolnod, lehetőleg ne utcai árusnál válogass, mert az itt kapható szemüvegek között – habár vannak pozitív példák is – gyakran fordulnak elő gyenge minőségű darabok! A megfelelő minőség azért nagyon fontos, mert a káros UV-sugárzás árt a szemednek, márpedig ezt csak megfelelő minőségű lencsékkel, illetve a szemüveg rendszeres viselésével tudod kiszűrni. Minden esetben […]

Napszemüveget főként szaküzletben érdemes vásárolnod, lehetőleg ne utcai árusnál válogass, mert az itt kapható szemüvegek között – habár vannak pozitív példák is – gyakran fordulnak elő gyenge minőségű darabok! A megfelelő minőség azért nagyon fontos, mert a káros UV-sugárzás árt a szemednek, márpedig ezt csak megfelelő minőségű lencsékkel, illetve a szemüveg rendszeres viselésével tudod kiszűrni.

0009061_1.jpg ()

Minden esetben ellenőrizd a szemüveg „papírjait”, tanúsítványait a tulajdonságairól: a hatékony napszemüveg legalább 400-as UV-védelmet biztosít, az ennél kisebb érték nem biztonságos!

Gyakorlati tippek napszemüveg-vásárláshoz:

  • Tanácsos olyan szemüveget választani, amelynek lencséje rásimul az arcodra, és felülről sem tud a nap a szemedbe sütni.
  • Amennyiben sok időt töltesz vízparton, akkor vegyél polarizált lencsét, amely kiszűri a víz felületéről visszaverődő szórt fényt is,
  • Ha rendszeresen kell kontaktlencsét hordanod, illetve dioptriás szemüveget, célszerű olyan napszemüveget választanod, amelybe dioptriás napszemüveglencse csiszolható.
  • Ha rendszeresen autózol éjszaka, ilyenkor is érdemes napszemüveget viselned: ez javítja a látást, és kevésbé lesz zavaró a szembejövők reflektora vezetés közben.

Még több vásárlási tipp a Kirakat.hu oldalon!

0009061_2.jpg ()


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X