Főoldal > EGÉSZSÉG > Szépülj arcmasszázzsal!

Szépülj arcmasszázzsal!

arcmasszázsszépség
0

Írta: and

Télen kevés vitaminhoz, tápanyaghoz jut a szervezet, ezért tavasszal bőrünk szárazabb, fénytelenebb, mint máskor és nagyobb odafigyelést igényel. Az arc ápolása különösen fontos ilyenkor, mert mindig „szem előtt van”. Fogadd meg szakértőnk tanácsait, hogy bőröd szebb, üdébb és élettelibb legyen. Mire figyelj? Kezdd a masszázst a bőrödnek megfelelő arcradír  felvitelével. A masszírozást mindig az ujjbegyeddel végezd. Befelé irányuló, […]

Télen kevés vitaminhoz, tápanyaghoz jut a szervezet, ezért tavasszal bőrünk szárazabb, fénytelenebb, mint máskor és nagyobb odafigyelést igényel. Az arc ápolása különösen fontos ilyenkor, mert mindig „szem előtt van”. Fogadd meg szakértőnk tanácsait, hogy bőröd szebb, üdébb és élettelibb legyen.

Mire figyelj?

0009686_1.jpg ()

  • Kezdd a masszázst a bőrödnek megfelelő arcradír  felvitelével.
  • A masszírozást mindig az ujjbegyeddel végezd.
  • Befelé irányuló, körkörös mozdulatokkal haladj végig az arc minden pontján. Ez segíti az ellazulást és nyugtató hatású is.

Arcmasszázs öt lépésben 

1. A homlok

A homlok  közepétől haladj a halántékod felé.
– A szemöldök fölött kb. kétujjnyra, a pupillák középpontjától húzott képzeletbeli egyenes mentén méregtelenítő hatású pont van. Ennek a résznek a masszírozása megnyugtatja az arcvonásokat, segít fejfájás és fáradtság esetén is.
-  A halántéknál nagyon sok ideg fut, ezért egy kicsit hosszabban is időzhetsz itt. Az ujjbegyeddel óvatosan nyomkodd meg halántékod mindkét oldalát.

2. Az állkapocs környéke

– Ne hagyd ki az állkapocs és a koponya találkozásánál lévő pontot, mert ott nagyon sok feszültség halmozódik fel. Például gondolj arra, hogy ha valaki ideges, akkor  összeszorítja a fogait. Körkörös mozdulatokkal masszírozd meg és fnoman nyomkodd meg ezt a területet.

3. lépés: A szájszélek
 
- Az állkapocs irányából lassan haladj a szájszélek felé. Ennek a pontnak a masszírozása  gondoskodik a szájszöglet apró, ferde ráncainak kisimításáról és az ajkak jobb vérkeringéséről.

4. lépés: Az áll

– A száj után lassan haladj az áll irányába. Finoman nyomkodd meg az áll csúcsát, majd felfelé haladva fokozatosan térj át az orr és szem környékére.

5. lépés: Az orr és a szem környéke

– Az orr és a szem környékén számos olyan pont található, amelynek masszírozása jótékony hatású az egész testre. Időzz egy kicsit az orrtőnél, majd haladj a szemöldök közötti rész, az orrgyök középpontja felé. Ennek a pontnak a masszírozása nyugtató és stresszoldó hatással van a bőrre.
- Lassan térj át a belső szemszögletre. Itt  az orrnyereg melletti részen masszírozd meg és nyomkodd meg kicsit a bőrödet.  Ez javítja a szemkörnyék bőrének rugalmasságát.

Miért jó ez a masszázs?

  • A radírozás és a masszázs hatására nem csak a bőröd lesz tiszta! A masszázs után vigyél fel a bőrödre hidratáló krémet, amely a megmasszírozott, megtisztított bőrfelületen jobban beszívódik majd. Ha extra kényeztetésre vágysz, a hidratáló krémet is masszírozd be ugyanezzel a technikával a bőrödbe.
  • A  sok  akupresszúrás pont masszírozása javítja a  közérzeted és csökkenti a stresszt, feszültséget.

  
 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X