Főoldal > EGÉSZSÉG > A magabiztos nő 4 titka

A magabiztos nő 4 titka

önbizalomszépség
0

Írta:

Új munkát vagy éppen új férft keresel, akivel megoszthatod az életedet, de félénkséged és kishitűséged megakadályoz abban, hogy a lehető legjobbat szerezd meg magadnak? Ismerős a helyzet? Nők ezrei küszködnek önbizalomhiánnyal, és érzik negatív hatásait nap mint nap. Pedig magabiztosságodra az élet minden területén szükséged van: a munkahelyeden, az iskolában, a magánéletben, vagy akár az […]

Új munkát vagy éppen új férft keresel, akivel megoszthatod az életedet, de félénkséged és kishitűséged megakadályoz abban, hogy a lehető legjobbat szerezd meg magadnak? Ismerős a helyzet? Nők ezrei küszködnek önbizalomhiánnyal, és érzik negatív hatásait nap mint nap. Pedig magabiztosságodra az élet minden területén szükséged van: a munkahelyeden, az iskolában, a magánéletben, vagy akár az utcán. Persze nem csoda, ha tanácstalanul kérdezed: hogyan is tehetnél szert egy egészséges adag önbizalomra. Kövesd tippjeinket, és jobban fogod érezni magad!

Ismerd meg önmagad!
Ez az első és legfontosabb lépés. Ahhoz, hogy saját tehetségedben, akaratodban hinni tudj, ismerned kell képességeidet! Ami első hallásra egyszerűnek tűnik, valójában nem is az: néha furcsa, sőt fájdalmas szembesülni saját pozitív és negatív tulajdonságainkkal. De megéri, hiszen csak akkor vághatsz neki teljes mellbedobással új feladataidnak, ha tudod magadról azt, hogy “hogyan működsz”. Ezért nem árt néha egy kicsit elmélyülni saját magad személyiségében, átgondolni, hogy mit miért csináltál, mit szeretnél igazán az élettől. És ami a legfontosabb: hogy boldog vagy-e jelen pillanatban. És ha nem, meg kell tudnod azt is, hogy min kellene változtatnod.

+ Tippünk
Ha nem szeretnél egyedül tűnődni azon, milyen is vagy valójában, akkor menj csoportfoglalkozásra! Ma már számos helyen tartanak önismereti tréningeket, amelyeken a legkülönbözőbb technikákkal segítenek megismerni önmagadat.

Figyelj a testedre!
“Nincs önbizalmam, mert kövér vagyok!” – te is mondtál már ilyet? A legtöbb nő önbizalomhiányát az okozza, hogy nem érzi jól magát a bőrében, nincs jó kapcsolata a testével. Nagyon sokan ilyenkor inkább elbujdokolnak a világ elől, pedig ez a lehető legrosszabb megoldás! Mi lenne, ha inkább változtatnál azon, ami nem tetszik? Kezdj el edzésre járni, menj el fodrászhoz, kozmetikushoz, és hidd el, már az első pár nap után sokkal jobban fogod érezni magad!

+ Tippünk
Sportolni muszáj, de ha nem szereted a fitnesztermi hangulatot, akkor nyugodtan válassz valamilyen csapatjátékot: kézilabdát, kosárlabdát vagy röplabdát! Egy-egy ilyen meccsen csapatoddal ugyanis még nyerhettek is, ami plusz sikerélmény – az egyre kisebb zsírpárnák mellett!

0010290_1.jpg ()

Állj ki önmagad mellett!
Mindig az van, amit a főnököd vagy a munkatársaid akarnak? Nem mersz fizetésemelést vagy pár nap szabadságot kérni? Mostantól ne hagyd magad, állj ki az érdekeid mellett! A dolog kulcsa minössze a kommunikáció! Rövid idő alatt, egy kis gyakorlással megtanulhatod, hogyan kell határozottan beszélni az emberekkel – az éles helyzetek előtt kipróbálhatod magad a piacon, a boltban, az étteremben!

+ Tippünk
Ha például ki akarsz venni egy hét szabadságot, és beszélni akarsz a főnököddel, akkor azt így tedd: húzd ki magad, végig nézz a másik szemébe, beszélj hangosan és érthetően! Kerüld a felesleges töltelékszavakat, főleg az olyanokat, mint a talán vagy az esetleg, mert ezek a határozatlanság látszatát keltik! Röviden mondd el, mit kérsz és mivel indoklod kérésedet, de mindebből ne legyen magyarázkodás!

Légy igazi nő!
És hogy ne csak a munkahelyeden, hanem a magánéletben is sikeress lehess, erősítsd meg magadban a nőt! Persze nem kell azonnal tízcentis magassarkút és miniszoknyát húznod, nem a külsőségekre gondoltunk! Inkább tudatosítsd magadban, hogy mint nő, mennyi feladatot tudsz sikerrel megoldani: dolgozol, főzöl, háztartást vezetsz, gyermeket nevelsz. Ezek miatt légy büszke magadra, hiszen kevés férfi tudná utánad csinálni!

+ Tippünk
Ha a mozgásodat is szeretnéd egy kicsit nőiesebbre szabni, akkor kezdj el táncolni! Választhatsz társastáncot is, de ha bátor vagy, akkor kipróbálhatod a hastáncot is!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X