Főoldal > EGÉSZSÉG > Az anális szex sokkoló betegségeket okoz?

Az anális szex sokkoló betegségeket okoz?

anális szexférfiorgazmuspárkapcsolat
0

Írta:

Sokan még mindig úgy gondolják, hogy az anális szex felmenti az erősebbik nemet a védekezés alól, mert így nem eshet a nő teherbe. Holott ez a nemi aktus is egészséget károsító veszélyforrás lehet mindkettőtök számára. Lássuk, miért kell különösen körültekintőnek lennetek, ha a szeretkezés ezen formáját választjátok!Nem kell védekezni, ha csak anális szex van?A nem kívánt terhesség esélye […]

0015143_1.jpg ()

Sokan még mindig úgy gondolják, hogy az anális szex felmenti az erősebbik nemet a védekezés alól, mert így nem eshet a nő teherbe. Holott ez a nemi aktus is egészséget károsító veszélyforrás lehet mindkettőtök számára. Lássuk, miért kell különösen körültekintőnek lennetek, ha a szeretkezés ezen formáját választjátok!

Nem kell védekezni, ha csak anális szex van?

A nem kívánt terhesség esélye anális szex esetén egyenlő a nullával, mégis kötelező az óvszer használata – ugyanis csak ez védhet meg a nemi betegségektől! A HIV vírus például a vérből vagy a spermából könnyen átkerülhet a partner véráramába – ehhez elég, ha egy mikrorepedés van a végbélben. A kondom használatával nemcsak az AIDS, hanem más nemi betegségek ellen is védett vagy – így biztos nem kapod meg a kankót, a szifiliszt, a herpeszt, illetve a húgyúti fertőzéseket.

Tipp: Azért, hogy az óvszer sértetlen maradjon, körültekintően kell megválasztani a síkosítószert is! Ne feledd, hogy a vazelin, az olaj alapú síkosítók, krémek roncsolják az óvszer anyagát, ezért inkább a vizes alapú termékekből szerezz be néhányat!

Képek forrása: Profimédia 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X