Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 tény, amit még biztosan nem tudtál a férfi nemi szervről

7 tény, amit még biztosan nem tudtál a férfi nemi szervről

nemi szervpárkapcsolatpasi
0

Írta:

1. A férfiak egész nap kis barátjukra gondolnak Azt, hogy a férfiak hányszor gondolnak a péniszükre, valószínűleg sosem tudjuk meg. Az viszont biztos, hogy a szexre többször gondolnak, mint mi, nők, hiszen a nadrágjukban lakó kis barátjuk lelkiismeretesen emlékezteti őket erre. A teremtés koronái naponta akár többször is kerülhetnek izgalmi állapotba, ami az egészséges herékre […]

1. A férfiak egész nap kis barátjukra gondolnak

Azt, hogy a férfiak hányszor gondolnak a péniszükre, valószínűleg sosem tudjuk meg. Az viszont biztos, hogy a szexre többször gondolnak, mint mi, nők, hiszen a nadrágjukban lakó kis barátjuk lelkiismeretesen emlékezteti őket erre. A teremtés koronái naponta akár többször is kerülhetnek izgalmi állapotba, ami az egészséges herékre utal.

2. Minden férfi nevén nevezi, amit kell

Hölgyek, a hír igaz: bizony mindenki péniszének van neve, még ha azt a pasik nagy része el is hallgatja. Az idétlen becenevek palettáján minden megtalálható (pl.: küklopsz, excalibur, kobra stb.), ezen a téren nincsenek határok.

3. Nem a méret a lényeg… Vagy mégis?

Ha a pénisz méretéről van szó, a férfiak rögtön elbizonytalanodnak. Még akkor is, ha számtalanszor mondtuk már nekik, hogy nem a méret a lényeg, hanem hogy miként bánnak vele. Itt az ideje az összehasonlításnak: egy átlagos pénisz mérete mérete 7 és 10 centiméter között van nyugalmi állapotban, 12 és 17 centiméter között izgalmi állapotban. A valaha látott legnagyobb pénisz tulajdonosa a pornószínész, Long Dong Silver, akinek nemi szerve 45 centiméteres izgalmi állapotban. A valaha látott legkisebb, úgynevezett mikro-pénisz pedig éppen csak 1 centiméter hosszú.

0016417_1.jpg ()

4. Ízlések és pofonok, mindenkié más

Ahány férfi, annyiféle pénisz létezik. A hímvesszők rendelkezhetnek fitymával, vagy körül lehetnek metélve. Mindegy, hogy a makk szabadon van, vagy nincs, ez a pénisz legérzékenyebb pontja. Itt található a legtöbb idegvégződés. Hasonló forma és méretbeli különbségek vonatoznak a herékre is, amelyek normál esetben nem hosszabbak 4,5 cemtiméter és nem szélesebbek, mint 2,5 centi.

5. A lényeg, hogy álljon a dolog

Egy merevedés esetén a következő történik: a péniszben található testszövetek megtelnek vérrel, és automatikusan megnövelik azt. Az agyba és gerincvelőbe érkező jelek felelősek a merevedésért, de ezeknek nem minden esetben van közük a szexhez. Gyakori például az éjszakai merevedés. Ilyenkor a kis barát ellenőrzi, hogy ha szeretkezésre kerülne a sor, minden megfelelően működne-e. A reggeli merevedés az utolsó ezen ellenőrzések közül és semmi köze a megtelt húgyhólyaghoz.

6. Antik falloszimádat

A falloszimádat azóta létezik, mióta az emberiség. Az ókori görögök Priapos-hoz, a fallosz istenéhez imádkoztak, akit méretes nemi szervvel ábrázoltak. Priapos-nak kellett gondoskodnia a termésről, a jószágokról, és arról is, hogy a férfiak pénisze legalább olyan kemény legyen, mint az övé. Amikor Krisztus előtt 10000 és 5000 között az emberek megértették, hogy a pénisz a szaporodás kulcsa, büszkén prezentálták és imádták. Ez a mai napig alig változott.

7. Nemi betegségek

Sajnos a férfi nemi szerv sincs biztonságban a betegségek elől: péniszpattanások keletkezhetnek, melyek általában veszélytelenek, de nem valami gusztusosak. Az is előfordulhat, hogy a pénisz eltörik, a testszövet membránjai egy hangos reccsenéssel elszakadnak. Auu!

Tudtad?
– Az FHM Magazin 7000 férfit kérdezett meg a férfiak maszturbálási szokásairól a következő eredményekkel: kb. 23% minden másnap végez önkielégítést, 19% naponta, majdnem 9% pedig naponta többször is. A többiek egyszer, vagy még ritkábban maszturbálnak egy héten.
– Az átlagos sperma mennyiség az ejakuláció során 2-6 milliliter között van és 3-5% százalékos spermarészt tartalmaz.
– Egy férfi naponta 100 millió spermiumot tud előállítani.
– A spermiumok 17km/h sebességgel mozognak, a vaginában több órán keresztül. A szabad levegőn legfeljebb 24 órán át, a méhnyakban akár 7 napig is elélnek.
– Egy ejakuláció 5 kalóriát tartalmaz, ez annyi, mint egy olíva paprikával töltve, vagy 10 gramm gyömbér. Az íze az elfogyasztott ételtől függ: az ananász lé állítólag kellemesebbé teszi az orális játékot.

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X