Főoldal > EGÉSZSÉG > Toplistás flörtölési praktikák – pasiszemmel

Toplistás flörtölési praktikák – pasiszemmel

flörtpárkapcsolatszerelem
0

Írta:

Férfitársaságba érkezni olyan, mint beugrani egy turkálóba. Semmi konkrét szándék, csak könnyed, céltalan kotorászás a férfikínálatban, s ki tudja, mi kerül horogra. Ennek részben az is oka, hogy sokszor még maguk a nők sem tudják, pontosan mit akarnak. Néha csak kicsit flörtölni. A játék lényege, hogy a nő megjelenésével kihirdeti a versenyt, amelynek döntőbírája és […]

Férfitársaságba érkezni olyan, mint beugrani egy turkálóba. Semmi konkrét szándék, csak könnyed, céltalan kotorászás a férfikínálatban, s ki tudja, mi kerül horogra. Ennek részben az is oka, hogy sokszor még maguk a nők sem tudják, pontosan mit akarnak. Néha csak kicsit flörtölni. A játék lényege, hogy a nő megjelenésével kihirdeti a versenyt, amelynek döntőbírája és egyben a fődíja ő maga. A nő nyeresége olykor egy kapcsolat, de legtöbbször csak az értékállóság megerősítése. A flört olyan, mint a titkosírás. Van egy látszólag közömbös hordozóanyag, és van egy rejtett jelentés. A lényeg, ugye, sose látszik. Például végigmegy a nő a termen. Ebben elvileg nincs semmi. Ám titkos üzenet rejlik a ringó csípőben, a behúzott hasban, kidüllesztett mellben, a komótosságban, a fej büszke tartásában és a jobbra-balra lövellt lézeres pillantásokban. Az üzenet megfejtése: „na, hol egy bátor fickó?”. Ezt a technikát parádézásnak nevezik. Elég nagy hatótávolságú, tömegpusztító fegyver. A következő félautomata fegyverek a figyelemfelkeltést és a férfi közelebb csalogatását célozzák.

0024071_1.jpg ()

Indul a támadás

A nő társaságban felkacag, s közben rápillant a kiszemelt áldozatára. A módszer különösen lefegyverző, ha hátraveti a fejét, ha tekintete a véletlen odapillantásnál kicsit hosszabban pihen meg a férfin, ha a férfi megpillantása kizökkenti a kacagásból, és ha később is lopva pillantásokat vet szeme sarkából a férfira. Nagyobb kaliberű fegyvernek számít, ha a nő a férfira pillantva ajkát beharapja vagy nyelvével megnedvesíti. Az ajak rúzsozása már kifejezetten kihívó. A kezek játéka is igen beszédes tud lenni. A ruha és a frizura igazgatása, a mell megemelintése, a test végigsimítása, a hajtinccsel való játszadozás, a meztelen kar simogatása olyan, mint a halak beetetése. A lábak keresztbe rakása, váltogatása, a célba vett férfinak való mutogatása azt üzeni: „ne legyél már mamlasz!” A flörtsorozattal leterített férfi ellenállhatatlan késztetést érez, hogy mint valami nyomolvasó indián, becserkéssze ŐT. A nő ilyenkor azonnal taktikát vált, nem az a célja, hogy lerohanják, hanem hogy jobban szemügyre vehesse kiszemeltjét. Ezért közönyösnek kezd mutatkozni, elnéz a férfi feje felett, teljes figyelmét a társaságára fordítja, belefeledkezik az evésbe.

Húzd meg, ereszd meg

A flört olyan, mint a kiszivárogtatott bizalmas információ. Nem lehet számon kérni, mert cáfolni fogják. Persze kockázatos dolog bizonytalanságban hagyni a férfit, bár nem árt, ha fő egy kicsit a levében. A tűzre csak akkor kell rakni, amikor már pislákolni kezd a láng. Ilyenkor elég egy mosoly, egy oldalpillantás, hogy a férfi megértse, tényleg nem félreértésből piszkálták fel az adrenalinszintjét. Ez az a pont, amikor kiderül, van-e vér a pucájában, és van-e stílusérzéke. Előbbi a bátorságot, utóbbi az intelligenciát méri. Vannak nők, akik a lehengerlő stílusból a lenyűgöző dominanciát hallják ki, de önérzetes nők ezt lekezelésnek veszik. Van, aki bukik a Rolexre, más felismeri, hogy kínai gyártmány. A flört tulajdonképpen felvételi vizsga, amin persze maga a vizsgáztató is elbukhat. A felvételi tárgyak a férfi termékenysége, dominanciája, anyagi helyzete, ambiciózussága, szocializáltsága, kedvessége, humora. Sok férfi nem akarja tudomásul venni a bukást, és követelődző lesz. A nők ilyenkor vetik be a lekoptató hadműveletet. Esetleg nagyon kedvesen rossz telefonszámot adnak meg, vagy idén már nem érnek rá, esetleg bokszoló a barátjuk, és mindjárt érkezik.

Hol a határ?

Ám ha a férfi átmegy az első szűrőn, és szerény kérése, hogy csatlakozhat-e a társasághoz, meghallgatásra talál, a flört kézitusává alakul.

A témáról bővebben a Nők Lapja Egészség magazin februári számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X