Főoldal > EGÉSZSÉG > Makrobiotikával az egészségért

Makrobiotikával az egészségért

0

Írta:

Mi az a makrobiotika? A makrobiotika megváltoztatva étrendünket és életmódunkat, szép lassan, kitartó munkával segít megerősíteni az immunrendszerünket. Az ősi civilizációkban úgy tartották, hogy minden testi és lelki baj alapvetően az elfogyasztott táplálék minőségéből eredeztethető. Vajon mi a helyzet ma? A fogyasztói társadalom a reklámokon keresztül belénk sulykolt termékeit fogyasztjuk, és nem gondolkodunk azon, hogy […]

Mi az a makrobiotika?

A makrobiotika megváltoztatva étrendünket és életmódunkat, szép lassan, kitartó munkával segít megerősíteni az immunrendszerünket.

Az ősi civilizációkban úgy tartották, hogy minden testi és lelki baj alapvetően az elfogyasztott táplálék minőségéből eredeztethető. Vajon mi a helyzet ma? A fogyasztói társadalom a reklámokon keresztül belénk sulykolt termékeit fogyasztjuk, és nem gondolkodunk azon, hogy jók-e, rosszak-e, szükségesek-e szervezetünk számárakra, vagy sem. A makrobiotika a kelet és a nyugat arányos keveréke. Jelentése: a hosszú, egészséges élet tudománya és művészete, a természetes ételek elkészítése és fogyasztása természetes arányokkal.

Olyan táplálkozási, ételkészítési módszer, amelynek segítségével bárki kiküszöbölheti a káros környezeti hatásokat, az ipari élelmiszerek veszélyeit. Képes visszaállítani az egészség felborult egyensúlyát, és alkalmas arra is, hogy különféle betegségeket visszafordítsa. Az egész szervezetet kezelésbe veszi azzal, hogy megszünteti az okokat. Mindenki saját maga lehet saját gyógyszerésze, hiszen a makrobiotikus étel gyógyszer. Ha testünk fizikailag letisztul és megerősödik, lehetőségünk van arra, hogy az immunrendszert legyengítő, és a tehetséget gyakran elősegítő lelki-spirituális betegségeket is feltárjuk és gyógyítsuk.

Az étrend összetevői:

1.Teljes értékű bio-gabonafélék
Legalább 50%-a minden étkezésünknek teljes értékű, feldolgozatlan, főtt gabonafélékből álljon. (barna rizs, köles, árpa, búza, zab, rozs kukorica, hajdina)

2. Levesek
A napi étrend 5-10 %-a zöldségből, babfélékből, gabonafélékből, tengeri fűből készült leves legyen

3. Zöldségek
Étrendünk napi 25-30 %át tegyék ki.

4. Babok és tengeri zöldségek
A napi étrend 10-15 %-át ezekből az ételekből készítsük el

5. Kiegészítő ételek
Ez mintegy 5-10%, évszaktól és egészségünktől függően, halak, gyümölcsök, desszertek, diófélék, magvak közül választhatunk.

Forrás: Makrobiotikával a Rák Ellen Alapítvány


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X