Főoldal > EGÉSZSÉG > Olvass az arcodból!

Olvass az arcodból!

0

Írta: and

Nem csak a szem, hanem az egész arc a lélek és a test tükre! Ugyanúgy, ahogy a talpon vagy a tenyéren, az arcunkon is fellelhetőek az egyes szervek reflexzóna pontjai. Ebből következik, hogy akupresszúrás arczónamasszázs, azaz arcpresszúra is létezik, mellyel a talpmasszázshoz hasonlóan megelőzhetőek, illetve orvosolhatóak különböző betegségek. Mi több, a belső szervek nem megfelelő […]

Nem csak a szem, hanem az egész arc a lélek és a test tükre! Ugyanúgy, ahogy a talpon vagy a tenyéren, az arcunkon is fellelhetőek az egyes szervek reflexzóna pontjai. Ebből következik, hogy akupresszúrás arczónamasszázs, azaz arcpresszúra is létezik, mellyel a talpmasszázshoz hasonlóan megelőzhetőek, illetve orvosolhatóak különböző betegségek. Mi több, a belső szervek nem megfelelő működése a szakértő kezek számára felismerhető módon az arcizmok görcsösségében nyilvánul meg. Ezzel egyidejűleg pedig a bennünk zajló lelki folyamatok, belső tulajdonságaink is kirajzolódnak arcbőrünk felszínén.

Az arc reflexzónái

Arcunkon 14 speciális pont található, melyek enyhe nyomással történő masszírozásával harmonizálható a szervezet működése, serkenthetők a méregtelenítési folyamatok. Mindez visszahat az arc vérellátására is, így javítva a bőr minőségét, és lassítva az öregedési folyamatokat. A reflexzónamasszázs egyébként a kínai orvosoktól eredeztethető, akik szerint az arcon megjelenő elváltozások – bőrkiütések, ekcémák, pattanások – megjelenési formái megfeleltethetők különféle szervek rendellenes működésének.

A legáltalánosabban elfogadott területek a következők:

– Hajtő vonala – vastagbél

– Homlok – vékonybél és az idegrendszer

– Szemöldök közötti terület – máj

– Orrnyereg – hasnyálmirigy

– Halánték – lép

– Szem alatti terület – vesék

– Orrcsúcs – szív

– Orrtő – hörgők

– Orcák – tüdő

– Szájzug feletti terület – petefészek

– Felső ajak – gyomor

– Alsó ajak – belek

– Áll – nemi szervek

Az arcbőr tónusa

Egyáltalán nem véletlen, hogy milyen arcbőröd színe, állapota, ugyanis mindez életmódodról, lelki állapotodról árulkodik. Hiába használod a legdrágább csodakrémeket, ha nem vigyázol magadra, az bizony előbb-utóbb láthatóvá válik majd az arcbőrödön is.

Íme, néhány lehetséges tünet és azok okai:

shutterstock_41563432.jpg ()Szürke arcbőr

Ezt nagy valószínűséggel a dohányzásnak köszönheted, hiszen a cigifüstben található méreganyagok lassítják a keringést, ezáltal elszürkítik a bőrt. Ha újra ragyogó arcbőrt szeretnél, nincs mese, le kell tenned a cigarettát. Lelki szinten a dohányzás egyébként belső feszültségről, stresszes életmódról árulkodik. A cigizés biztonságot adó rituáléja helyett inkább kezdj el egy jóga vagy reiki tanfolyamot. Amennyiben nem dohányzol, kerüld a füstös helyeket, hiszen így nem csak a bőrödet, de az egészségedet véded.

Sápadt, fakó arcbőr

Ennek a hátterében a mozgásszegény életmód, a vitaminhiány és a légszennyezés állhat. Menj gyakrabban friss levegőre, túrázz, biciklizz és kezdj el rendszeresen sportolni. Emellett figyelj oda a napi folyadékbevitelre is, és egyél minél több zöldséget és gyümölcsöt!

Száraz, vízhiányos bőr

Ez a tünet elsősorban a kevés folyadékfogyasztás eredménye, de utalhat pajzsmirigy alulműködésre vagy cukorbetegségre is. Igyál meg minimum napi 2-2,5 liter vizet két héten át. Ha nem enyhülnek a tüneteid, menj el egy teljes körű kivizsgálásra.

Pattanásos arcbőr

A hajlamon kívül több oka is lehet, ha bőrödön gyakran jelennek meg nemkívánatos pattanások. Ilyen a helytelen (édességekben, zsíros, nehéz ételekben bővelkedő) étrend, a hormonális problémák és a rendszeres arctisztítás hiánya. Az sem mindegy, hogy arcod mely területén „rügyezel ki.” Ha például a szád körül vagy az álladon, az utalhat menstruációs panaszokra vagy bármilyen nemi jellegű problémára. Ha pedig a homlokodon jönnek elő miteszerek, az lehet az idegesség és a stresszes életmód következménye. Az arc reflexzónáit figyelembe véve most már te is meg tudod állapítani, hogy hol keresd az okokat! Ha pedig a pattanások lelki eredete foglalkoztat, gondolkodj el rajta, hogy mi az, ami igazán bánt vagy dühít, mégis elfojtod. A magadban tartott méreg ugyanis, mivel szavak vagy könnyek formájában nem tud felszínre kerülni, testi szinten próbál előbújni.

A szem a lélek tükre

A karikás szem egyértelműen a fáradtság jele. Azonban tudtad, hogy a vérszegénység, vashiány vagy veseproblémák tünete is lehet? Próbálj minden nap éjfél előtt lefeküdni, egyél rendszeresen piros színű gyümölcsöket, spenótot, sóskát, májat, és igyál meg egy hétig minden nap egy pohár csalánteát. Ha szemed fehérjéje piros és eres, akkor valószínűleg túl sokat ülsz számítógép előtt. Komolyabb esetben magas vérnyomás állhat a tünetek hátterében. A természetellenesen nagy szemek pedig pajzsmirigy túlműködésre utalnak.  

Ráncok az arcon

Ahogyan a pattanások helye, a ráncok arcodon való elhelyezkedése is sok mindenről árulkodik. A száj körüli ráncok például a tartós feszültség, a szem közöttiek a túlzott koncentráció jelei; a szem körüli szarkalábak pedig arra utalhatnak, hogy nagyon vidám természetű vagy, gyakran mosolyogsz, vagy éppen sokat hunyorogsz. A ráncok kialakulásáért, az idő múlásán túl, a túlzásba vitt napozás, szoláriumozás tehető felelőssé. Ezért nagyon fontos, hogy arcodra mindig használj speciális, a testeden használtnál magasabb faktorszámú fényvédőkrémet!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X