Főoldal > EGÉSZSÉG > Íme, a top 3 legszuperebb gyógyító masszázs

Íme, a top 3 legszuperebb gyógyító masszázs

0

Írta: and

Az alternatív medicinának hála egyre több olyan technika áll a gyógyulni vágyók rendelkezésére, melyek hatékonyan, de szelíd módszerekkel veszik fel a harcot a stresszel és egyéb makacs egészségügyi problémákkal. A különféle masszázsterápiák, amellett, hogy rendkívül élvezetesek, percek alatt űzik el a feszültséget és a szervezet optimális működését is elősegítik. 1. Lávaköves masszázs Ennek a több […]

Az alternatív medicinának hála egyre több olyan technika áll a gyógyulni vágyók rendelkezésére, melyek hatékonyan, de szelíd módszerekkel veszik fel a harcot a stresszel és egyéb makacs egészségügyi problémákkal. A különféle masszázsterápiák, amellett, hogy rendkívül élvezetesek, percek alatt űzik el a feszültséget és a szervezet optimális működését is elősegítik.

1. Lávaköves masszázs

Ennek a több mint ezer éves technikának során 60 fokra felhevített meleg és lehűtött bazaltköveket alkalmaznak a véráramlás fokozása érdekében. A masszőr ezeket helyezi el a test meridián pontjai mentén. A kezelést vulkanikus kövekkel végezik, melyek pozitív töltéssel és magas rezgésszámmal rendelkeznek, így elősegítik a lelki feltöltődést. Az izmokat meleg kövekkel és kézzel mozgatják át, melynek hatására a csakrák megnyílnak, utat biztosítva az energia hatékony áramlásának. Az ájurvédikus elemeket, akupresszúrát és aromaterápiát is ötvöző masszázs során igazán mélyen ellazulhatsz. 

Hatása: A lávaköves masszázs lelki szinten oldja a feszültséget, segít legyőzni az álmatlanságot, valamint kiegyensúlyozottá és energikussá tesz. Rendkívül jó hatással van a merev izmokra és enyhíti a fájdalmakat. Fokozza a méregtelenítést, a nyirokkeringést, az anyagcserét, de még a bőröd is ragyogni fog tőle.

shutterstock_55319359.jpg ()2. Shiatsu masszázs

A japán shiatsu szó jelentése ujjnyomás. Ennél a speciális kezelésnél nem a megszokott módon, hanem nyomásgyakorlással zajlik a gyógyítás. A keleti módszerekhez hasonlóan a feladat itt is a „csí”, vagyis az életerő zavartalan áramlásának visszaállítása. Ez a masszázstípus kicsit hasonlít az akupresszúrához: a szakember olyan pontokra koncentrál, melyek az energiaszállításra gyakorolnak hatást. A shiatsu masszázst, melynek elemei már az időszámításunk előtti II. században léteztek, egyre gyakrabban alkalmazza a nyugati orvoslás fájdalmak kezelésére.

Hatása: Sok más holisztikus gyógymódhoz hasonlóan a shiatsu is segít harmóniát teremteni test és lélek között, megőrizve a teljes egészséget. Nagyon hatásos kiegészítő kezelés lehet álmatlanság, szorongás, depresszió és migrénes panaszok esetén. Amellett, hogy segít az ellazulásban, enyhíti a hátfáját és a menstruációs problémákat.

Ha nem repesel a gondolattól, hogy a masszázsokhoz le kell vetkőznöd, a shiatsu neked való. A kezelést ugyanis puha pamutruhába burkolózva élvezheted.

3. Thai masszázs

A thai kultúra több száz éves hagyományát már országszerte rengeteg helyen élvezheted, ám érdemes olyat választanod, ahol autentikusan művelik. A masszáz megnevezése szerint szárazmasszázs, ami azt jelenti, hogy a megszokottól eltérően nem használnak se krémet, se olajokat. A szakember a fejtetőtől kezdve a talpig mindenhol kezelésbe veszi az akupresszúrás pontokat. Ezek ingerlésével érhető el ugyanis, hogy a szervezet működése újra zavartalanul működhessen.

Hatása: A vérkeringés fokozódásának hatására egy egész sor pozitív változás megy végbe a testben: gyorsul az anyagcsere és beindulnak a méregtelenítő folyamatok. Több oxigén jut a szervezetbe, tehát ideális választás, ha egy kis felfrissülésre van szükséged. Utána sokkal jobban fog menni a koncentrálás és a napi fáradtságnak is búcsút inthetsz.

Mikor ne masszíroztassunk?

A masszázsok gyógyhatása már a nyugati orvoslás által is elismert, de érdemes figyelembe venni, hogy néhány betegség esetén nem javallott. Daganatos és egyéb súlyos betegségek, terhesség, valamint ödéma esetén feltétlenül konzultálj előtte az orvosoddal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X