Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 lazító trükk, ami biztosan segít szorongás ellen

4 lazító trükk, ami biztosan segít szorongás ellen

feszültségidegességlazításstressz
0

Írta:

Eleged van a munkahelyi hajtásból és a magánéleted sincs a toppon? A következő lazító gyakorlatok garantáltan kiűzik belőled a stresszt és újult erővel vághatsz bele a mindennapokba!

1. Élj a szíveddel

A jó hír, hogy a szorongásaink csak a gondolataink miatt vannak jelen az életünkben – amint el tudsz ettől vonatkoztatni, kinyílik előtted a világ! Ha hirtelen túl sok stressz ér, vegyél egy nagy levegőt, hagyd abba, amit éppen aktuálisan csináltál és kezdj bele egy olyan dologba, amit tényleg szeretsz! Ez lehet egy kiadós séta a közeli parkban, egy szuper cappuccino a közeli kávézóban vagy egy kis shoppingolás is – a lényeg, hogy kapcsolj ki! Egy kis kényeztetés után azonnal máshogy fogod látni a dolgokat és rájössz, hogy kár apróságokon görcsölni.

2. Használj stresszlabdát

Sokan cikinek tartják a stresszlabda használatát, a kutatások viszont azt bizonyítják, hogy igenis segít. Vannak, akik gemkapcsot szorongatnak egy nagyobb prezentáció előtt, mások hajgumit hordanak a csuklójukon, de olyan is van, aki összehajtogatott papírzsebkendőt markol a tenyerében. A szorongatás és az erőkifejtés csökkenti a stressz szintjét a szervezetben- többek között ezért mennek el annyian edzeni munka után.

60130869 - young woman enjoying meditation and yoga on green grass in the summer on nature

3. Vegyél mély lélegzetet

Ma már egy több olyan tanfolyam létezik, ahol a helyes légzést lehet elsajátítani – amennyiben szereted a jógát, és stresszes az életed, te is próbáld ki! A nyugodt, mély lélegzetvételek nyugtatóan hatnak a szervezetre és segítenek a test ellazulásában, sőt, egy-egy betegség hamarabbi leküzdésében is szerepet játszanak.

4. Mantrázz és mosolyogj

A pozitív töltetű szavaknak hatalmas erejük van. Dicsérd meg a kolléganőd blúzát, esetleg kedveskedj a barátnődnek egy finom bonbonnal. A kedvesség és a türelem kimutatása stresszes helyzetekben erős jellemre vall, a pozitív kisugárzásod pedig nyugtatóan hat a környezetedre – és saját magadra is. Egy kutatás szerint ha öt percen át mosolygunk, önmagunktól jó kedvünk lesz, akármilyen stresszes dolog történt is velük előtte – próbáld ki te is!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X