Főoldal > AKTUÁLIS > A mértékkel fogyasztott csokoládé megakadályozza a szívproblémákat

A mértékkel fogyasztott csokoládé megakadályozza a szívproblémákat

0

Írta:

Az összesen 32 ezer idős svéd nőn végzett hosszú távú vizsgálat eredményeképpen megállapították, hogy heti egy-két adag jó minőségű sötét csokoládé 32 százalékkal csökkenti a szívproblémák kialakulásának lehetőségét. A csokoládé egészségmegőrző tulajdonsága azonban akkor már nem érvényesül, ha a nők naponta egy vagy több adag csokoládét fogyasztanak. Egy adag csoki alatt a tudósok átlagosan 19-30 […]

Az összesen 32 ezer idős svéd nőn végzett hosszú távú vizsgálat eredményeképpen megállapították, hogy heti egy-két adag jó minőségű sötét csokoládé 32 százalékkal csökkenti a szívproblémák kialakulásának lehetőségét.

A csokoládé egészségmegőrző tulajdonsága azonban akkor már nem érvényesül, ha a nők naponta egy vagy több adag csokoládét fogyasztanak. Egy adag csoki alatt a tudósok átlagosan 19-30 grammot értenek.

A kutatók a vizsgálati alanyok csokoládéfogyasztását és annak a szívre gyakorolt hatásait kilenc éven keresztül kísérték figyelemmel. Észrevételeik szerint a kakaótartalom befolyásolja leginkább a szívvédő hatást: a mérések szerint a kakaóban lévő flavonoidok csökkentik a vérnyomást.

A nemzetközi tudóscsoport a Circulation: Heart Failure című amerikai szaklapban jelentette meg tanulmányát.   

Murray Mittleman, a kutatás vezetője szerint a csokoládé szívvédő hatása nagyobb mennyiség fogyasztásakor valószínűleg a megnövekedett kalóriabevitel és az ebből következő súlygyarapodás miatt csökken.

Töltsd ki kvízünket, és tudd meg, melyik nő-típusba tartozol!

Kezeld korszerűen a nyári sebeket: tudd meg, hogyan érdemes!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X