Főoldal > AKTUÁLIS > Nyárzáró fesztivál: Szegedi Ifjúsági Napok

Nyárzáró fesztivál: Szegedi Ifjúsági Napok

0

Írta: and

A helyszín A SZIN, azaz a Szegedi Ifjúsági Napok előzményeként már 1968 óta rendeztek koncerteket az egyetemi városban. A rendezvény 2003-ban újjászületett, azóta minden évben augusztus végén kap helyet az Újszegedi Partfürdőn. A helyszín nem is lehetne jobb, hiszen a koncertek előtt napközben a természetes vízparton, a Tiszán kívül a medencék is lehetőséget adnak a […]

A helyszín

A SZIN, azaz a Szegedi Ifjúsági Napok előzményeként már 1968 óta rendeztek koncerteket az egyetemi városban. A rendezvény 2003-ban újjászületett, azóta minden évben augusztus végén kap helyet az Újszegedi Partfürdőn. A helyszín nem is lehetne jobb, hiszen a koncertek előtt napközben a természetes vízparton, a Tiszán kívül a medencék is lehetőséget adnak a lubickolásra, strandolásra és napozásra.

A fenntartható fesztivál

A SZIN különlegessége, hogy kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos életmódra és a fenntartható fejlődésre, egyik célja, hogy minél több emberrel megismertesse ezeket. A fesztivál lebonyolításánál külön figyelmet fordítanak arra, hogy minél kevesebb hulladékot termeljenek, hogy szelektíven gyűjtsék és újrahasznosítsák a létrejövő hulladékot. Támogatják a környezetbarát közlekedési formákat, így a kerékpárt, a riksát, a vonatot, a stoppal való közlekedést, vagy épp a telekocsi rendszert. Ez utóbbi, az Oszkár telekocsi (azaz Online Személyfuvar Közvetítő Rendszer – www.oszkar.com) úgy működik, hogy az utazni kívánó autósok a neten felajánlják szabad helyeiket, így csökkenthetik költségeiket és a környezetet is kevésbé károsítják. A fesztiválon a sört úgynevezett Repohárból lehet fogyasztani, amelynek ára 200 forint. Ezt az első sör vásárlásakor fizeted ki, ezután már csak a sört kell megvenned, majd a végén visszaválthatod a poharadat, és megkapod az árát.

szinphoto.jpg ()Külföldi fellépők

A fesztivál nem szűkölködik nagynevű külföldi fellépőkben. A nagyszínpadon lép fel első nap a Magyarországon gyakori osztrák vendég a Parov Stelar Band, akik mindig fergeteges hangulatot csinálnak. A néhány éve már a Szigetet is megjárt Sugababes a második napon lép színpadra, előttük pedig a Chicane zenél. A kilencvenes évek óta jól ismert Scooter is megmutatja magát a SZIN-en, csakúgy mint a svéd Europe zenekar, míg utolsó nap a The Rasmus finn együttes játszik majd. A Pepsi színpadon lép fel az orosz származású tagokból álló osztrák ska-punk banda, a Russkaja – őket is érdemes megnézni.

Magyar zenekarok

A magyar fellépők között megtaláljuk a legnépszerűbb zenekarokat: zenél majd többek között a Quimby, a Vad Fruttik, a United, a Korai Öröm, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a Barabás Lőrinc Eklektric és Zagar, a Beatrice, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a 30Y és Péterfy Bori. A Silent Discoban már délután kettőtől megy a buli, ahol más programok is várnak a látogatókra, mint a Stand-up Comedy, és az éjszaka vetített filmek.

Jegyárak

Az előzetesen megvásárolt bérlet 14900 forint, ha pedig a helyszínen veszed meg 17900 forint. Napijegyet is tudsz venni elővételben augusztus 20-ig, amelynek ára 4900 Ft, míg ha a helyszínen veszed meg ugyanez 6200 Ft-ba kerül. Létezik még az úgynevezett felező napijegy, amely 3100 Ft és éjféltől reggel 9 óráig való bent tartózkodásra jogosít, tehát ha szeretnél egyet bulizni, de a koncerteket kihagynád, ez éri meg a leginkább. A jegyeket üdülési csekkel is meg tudod venni.

További információt a www.szin.org internetes oldalon találsz!

Töltsd ki kvízünket, és tudd meg, melyik nő-típusba tartozol!

Kezeld korszerűen a nyári sebeket: tudd meg, hogyan érdemes!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X