Főoldal > AKTUÁLIS > Újdonság: mi az a személyes wellness?

Újdonság: mi az a személyes wellness?

0

Írta:

Ilyen például a babymoon, vagy legújabban a személyes wellness, ahol a wellness szolgáltatások nem korlátozódnak a hotel közösségi tereire. A kényeztetés már a hotelszobák fürdőiben is elérhető. A wellness hotelek szolgáltatásainak nagyobb része a vízzel van összefüggésben. Ennek oka, hogy a wellnesskúrák alapja az úszás, illetve a vízhez kapcsolódó tevékenységek, kezelések, továbbá a számtalan szauna-verzió, […]

Ilyen például a babymoon, vagy legújabban a személyes wellness, ahol a wellness szolgáltatások nem korlátozódnak a hotel közösségi tereire. A kényeztetés már a hotelszobák fürdőiben is elérhető.

A wellness hotelek szolgáltatásainak nagyobb része a vízzel van összefüggésben. Ennek oka, hogy a wellnesskúrák alapja az úszás, illetve a vízhez kapcsolódó tevékenységek, kezelések, továbbá a számtalan szauna-verzió, a hagyományos szaunától az infraszaunáig, és a különféle masszázsok. Ennek megfelelően spa (sanus per aquam) szolgáltatással, vagyis vízzel való gyógyítással eddig közvetlenül csak a wellness részlegen találkoztak a vendégek.

Spa a fürdőszobában

Ázsiában és Amerikában azonban a teljes vendégsereg által közösen látogatható wellness szolgáltatások mellett új trend indult el. A wellness nem csupán a közösségi helyeken, hanem a vendég saját szobájában is elérhető – a fürdőszobában.

A szállodák ezzel a wellness eredeti jelentéséhez újszerű módon térnek vissza: a wellness, mint a  személyre szabott egészségmegőrző kezelések együttese ismét perszonalizált és holisztikus lesz. A trend másik, praktikus vetülete pedig, hogy olyan szállodáknak is lehetőséget ad arra, hogy valami különlegessel rukkoljanak elő, amelyek egyébként nem, vagy csak részlegesen rendelkeznek olyan speciális adottságokkal, shutterstock_51742582.jpg ()mint például a termál- vagy éppen a gyógyvíz. Ebben az esetben a hotel számára a wellness-szolgáltatások sarokköve lehet a fürdőszoba.

A hotelszobák teljeskörű fürdőkozmetikai felszerelése mellett opció lehet egy külön spa szoba kialakítása is. A spa szobában a fürdőszoba a relaxációt és a kényelmet szolgálja és személyes szauna is a vendégek rendelkezésére áll. Akad példa a szobai gőztusolóra, vagy a színterápiás kádra is. A lényeg a részletekben rejlik: minél személyesebb egy szálloda wellness szolgáltatása, annál kifinomultabb figyelmet fordít az apró dolgokra is. Ezeken a helyeken az alapvető fürdőkozmetikumokon túl például rendszerint megtalálhatóak olyan fürdőkiegészítők is, mint a fürdőgolyó, testjoghurt vagy a habfürdő.

„A fürdőkultúra túlmutat az alkalomszerűségen, és kiterjed a privát terekre is.  Jelen van a hétköznapokban, és a fürdőszobákban” – nyilatkozott a téma kapcsán Ivea Kellere, a fürdőkozmetikumokat gyártó Stenders Magyarország ügyvezetője. „Ennek ellenére a hazai wellness és spa hotelek közül még mindig kevesen tartják fontosnak, hogy a vendégszobákban is elérhető legyen az a kényeztetés, ami a hotel közösen használható helységeiben megtalálható” – tette hozzá a hazai beszállítói tapasztalattal is rendelkező üzletasszony.

A szobákban is elérhető, úgynevezett személyes wellness irányába nyitott hazai szállodák között személyes szaunára jelenleg a szilvásváradi La Contessa Kastályhotelben találunk jó példát, illetve a zalakarosi Hotel Karos Spa, és a ceglédi Aquarell Hotel egyes fürdőszobáiban folyik csapvíz helyett termálvíz.

Tudtad?

A személyes wellness-szel a szállodák rácáfolnak Marc Augé híres francia antropológus elméletére, miszerint a hotelszobák a repterekhez vagy az autópályákhoz hasonlóan csupán átmeneti terek, nem-helyek, mivel nem bírnak olyan jelentőséggel, hogy helyekként tartsuk őket számon.

Az első személyes wellness hotelszobát Sylvia Sepielli spa tanácsadó és dizájner alakította ki, mintegy három évvel ezelőtt az arizóniai Phoenix-ben. A Royal Palms minden egyes szobájába jógaszőnyeget és súlyzókat tettek, színváltós fénytesteket helyeztek el a falakon, és minden este helybe érkezett a nyakmasszőr.

Forrás: www.stender.hu

Töltsd ki kvízünket, és tudd meg, melyik nő-típusba tartozol!

Kezeld korszerűen a nyári sebeket: tudd meg, hogyan érdemes!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X