Főoldal > AKTUÁLIS > Unatkozol? Itt egy tuti program a hétvégére

Unatkozol? Itt egy tuti program a hétvégére

0

Írta: and

Mézeskalács, gyertyafény és tojásfestés A Mesterségek Ünnepén minden évben kiemelt helyet kap néhány hagyományos foglalkozás. Idén ezek a mézeskalács készítés, a gyertyaöntés és a tojásfestés lesznek. A szakmák legnevesebb magyar és külföldi mesterei mutatják be munkáikat egy kiállításon a Nemzeti Galériában, de nem csak az elkészült alkotásokat csodálhatod meg, hanem megismerheted az alkotás egész folyamatát, […]

Mézeskalács, gyertyafény és tojásfestés

A Mesterségek Ünnepén minden évben kiemelt helyet kap néhány hagyományos foglalkozás. Idén ezek a mézeskalács készítés, a gyertyaöntés és a tojásfestés lesznek. A szakmák legnevesebb magyar és külföldi mesterei mutatják be munkáikat egy kiállításon a Nemzeti Galériában, de nem csak az elkészült alkotásokat csodálhatod meg, hanem megismerheted az alkotás egész folyamatát, sőt, ha kedvet érzel hozzá, te is kipróbálhatod magad: süthetsz mézeskalácsot, méhviaszból készíthetsz gyertyát, vagy megtanulhatod a tojásfestés különböző technikáit. Érdemes ellesni egy-két trükköt, hiszen jól jöhetnek még az itt megtanultak a karácsonyi ajándékozásnál, vagy a húsvéti készülődésnél.

shutterstock_38135566.jpg ()A rendezvény díszvendége: Bulgária

A kiemelt foglalkozásokon kívül minden évben valamely ország népművészete kiemelt helyet és figyelmet kap. Idén Bulgárián a sor, hogy bemutassa saját hagyományait, konyháját, népzenéjét és tradicionális táncait. 12 bolgár mester mutatja be saját országának mesterségeit, mint a tojásdíszítés, fafaragás, rézművesség, takácsmesterség, bőr- és bojtmesterség és fazekasság. Fellép a Manol Radichev bolgár folklór és dudazenekar, csütörtökön 17 órakor pedig a Pravo Zenekar bolgár, makedón és szerb zenét játszik. Állj be te is a táncolók közé és lesd el a balkáni népek tánclépéseit!

Zene és tánc

A bolgár zenekarokon túl természetesen sok más együttes is bemutatkozik a fesztiválon. A pozsonyi Ifjú Szivek Magyar Táncegyüttes a Kárpát-medencei magyar néptáncokat mutatja be. A Kerekes Band ethno funknak nevezett zenéje a hagyományos magyar dallamokat vegyíti a könnyűzene különböző műfajaival, mint funk, jazz, rock és az elektronikus zene. Hallgathatsz cigány zenét a koncertjein mindig vidám hangulatot teremtő Parno Graszt koncertjén, vagy a Romengo együttes előadásában. Fellép még többek között a Kaláka együttes, a Cimbaliband, Szalóki Ági, valamint a Csík zenekar Lovasi Andrással. A színvonalas kiállítások és bemutatók mellett a fellépők is színes és izgalmas programot ígérnek, így idén is érdemes ellátogatnod a Mesterségek Ünnepére.

Jegyárak:

Felnőtt: 1500 Ft / nap

Gyermek (4-től 14 éves korig) és nyugdíjas: 500 Ft / nap

Töltsd ki kvízünket, és tudd meg, melyik nő-típusba tartozol!

Kezeld korszerűen a nyári sebeket: tudd meg, hogyan érdemes!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X