Főoldal > AKTUÁLIS > A zajos munkahely növeli a szívproblémák kockázatát

A zajos munkahely növeli a szívproblémák kockázatát

0

Írta:

A British Medical Journal című orvosi folyóirathoz tartozó kiadványban ismertetett felmérésben több mint 6 ezer amerikai alkalmazott egészségi állapotát követték nyomon 1999 és 2004 között. A kanadai Brit-Columbiai Egyetem kutatói Gan Wenqi vezetésével arra a megállapításra jutottak, hogy kétszer-háromszor nagyobb volt a szívproblémák megjelenésének kockázata azoknál, akik tartósan (legalább másfél évig) zajos munkakörnyezetben dolgoztak.   A […]

A British Medical Journal című orvosi folyóirathoz tartozó kiadványban ismertetett felmérésben több mint 6 ezer amerikai alkalmazott egészségi állapotát követték nyomon 1999 és 2004 között.

A kanadai Brit-Columbiai Egyetem kutatói Gan Wenqi vezetésével arra a megállapításra jutottak, hogy kétszer-háromszor nagyobb volt a szívproblémák megjelenésének kockázata azoknál, akik tartósan (legalább másfél évig) zajos munkakörnyezetben dolgoztak.
  
A szakemberek a megfigyelés hátterében lévő lehetséges okok közül kiemelik, hogy a zajos helyen tevékenykedő emberekben megemelkedhet a stresszhormonok szintje.

Forrás: MTI

Ismerd meg hazánk gyógynövénykincseit!

Élj hosszabb életet a szójától!

Játssz és nyerj wellness hétvégét!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X