Főoldal > AKTUÁLIS > Ezerszínű programok: ne hagyd ki a 19. Budapesti Őszi Fesztivált!

Ezerszínű programok: ne hagyd ki a 19. Budapesti Őszi Fesztivált!

0

Írta: and

A Budapesti Őszi Fesztivált immár 19. alkalommal rendezik meg – a rendezvénysorozat mára Európa talán legrangosabb kortársművészeti fesztiváljainak egyike. Célja, hogy Budapest közönségének bemutassa napjaink és az elmúlt évtized jelentős progresszív alkotóit és művészeti eredményeit, minden művészeti ágban. Ma már – Európa jelentős kortársművészeti fesztiváljaival való együttműködésnek köszönhetően – világviszonylatban is jelentős zenei és színpadi […]

A Budapesti Őszi Fesztivált immár 19. alkalommal rendezik meg – a rendezvénysorozat mára Európa talán legrangosabb kortársművészeti fesztiváljainak egyike. Célja, hogy Budapest közönségének bemutassa napjaink és az elmúlt évtized jelentős progresszív alkotóit és művészeti eredményeit, minden művészeti ágban.

Ma már – Európa jelentős kortársművészeti fesztiváljaival való együttműködésnek köszönhetően – világviszonylatban is jelentős zenei és színpadi produkciók igazítják ősbemutatójukat a BOF idejére, vagy teszik turnéjuk egyik első állomásává az Őszi Fesztivált.

Az október 8-tól 17-ig tartó fesztivál legfontosabb célkitűzései közé tartozik, hogy megismertethesse a közönséggel a kevés lehetőséggel rendelkező, fiatal alkotóművészeket, toleranciára és egymás elfogadására buzdítson, valamint beindítsa a különböző műfajok közti kommunikációt.

A Budapesti Őszi Fesztivál igyekszik továbbá eloszlatni a „kortárs” szó hallatán gyakran felmerülő bizonytalanságot, félelmet. Ezt színes programok kavalkádjával szeretnék lehetővé tenni: zene, színház, opera, film, kiállítás és tánc is szerepel az idei fesztiválprogramban.

A kulturális palettáról szemezgetve beülhetsz például az EDIT 2010 – VI. Nemzetközi Táncfilm Fesztivál vetítéseire és programjaira a Toldi moziba, október 8-án este fél 8-tól meghallgathatod a 400 különböző hangszeren játszó Strasbourgi Ütőegyüttes koncertjét a Thália Színházban, október 13-tól pedig megcsodálhatod az érdekes című Foreign Bodies (magyarra fordítva „Idegen testek” – a szerk.) kiállítást a 2B Galériában.

 A fesztivál részletes programját itt találod: www.bof.hu/2010

Ismerd meg hazánk gyógynövénykincseit!

Élj hosszabb életet a szójától!

Játssz és nyerj wellness hétvégét!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X